Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Adana basınını ağırladı

ERSİN AKPINAR: ADANA, TÜRKİYE’NİN EN

BÜYÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLACAK

 

 

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi  Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü basınla bir araya geldi. Sütcü, yaptıkları projelerden ve bu sene 3.’sünü düzenledikleri Uluslararası Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması’ndan da bahsetti. Ayrıca toplantıda konuşma yapan AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, “Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu yıl kısmet olursa tamamlanmış olacak. 23 milyon m2’lik alanla beraber Adana, Türkiye’deki en büyük organize sanayi bölgesi olacak. Devamındaki projemizle beraber genişlemeye devam edeceğiz. Bu alanla beraber 60 milyon m2’ye ulaşmak istiyoruz” dedi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Adana basınını ağırladı. AOSB Tarafından düzenlenen basın toplantısına  Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü başta olmak üzere; Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Adana Organize Sanayi Bölgesince gerçekleştirilecek ve tüm kenti kapsayacak olan sosyal ve kültürel etkinlikler anlatıldı. Toplantıda 68 üniversitenin katıldığı ve 191 adet proje başvurusunun alındığı 3. Uluslararası Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması’ndan bahsedildi.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, “Hizmet kalitesini sanayici beklentisinin üzerinde gerçekleştirmek amacıyla sürekli gelişmeyi hedef alıyoruz ve üniversiteler ile iş birliği yaparak, bilgi gücünün üretime kazandırılması için çabalıyoruz” dedi.

“ULUSAL ÇAPTA 68 ÜNİVERSİTENİN KATILDIĞI YARIŞMAYA 191 ADET DE PROJE BAŞVURUSU ALINDI”

Başkan Sütcü konuşmasında, “Yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaştırılması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve yeni ortak fikirlerin oluşturulup, hayata geçirilebileceği bir platform sağlanmasını hedefliyoruz” cümlesine de yer verdi.

Yarışmanın bu yıl Tarım, Kimya, Gıda, Sağlık, Tekstil, Savunma, İnşaat, Yeşil Teknolojiler, Enerji, Makine, Biyoloji, Sosyal Bilimler, Dijitalleşme, Elektrik- Elektronik, Bilgisayar Teknolojileri, Tıp Teknolojileri olmak üzere 16 tematik alanda düzenlediklerinden bahseden Sütcü, “Ulusal çapta 68 üniversitenin katıldığı yarışmaya 191 adet de proje başvurusu alındı. Bu kapsamda kente gelen konuklara Adana’yı da tanıtma fırsatı bulduk. AOSB olarak Sanayi- Üniversite iş birliğinin geliştirilmesi ve sürdürülmesi çabasındayız” diye belirtti.

“48 AKADEMİSYEN FARKLI SEKTÖRLERDE ÜRETİM YAPAN FİRMALARLA BİRLİKTE PROJE ÜRETMEYE BAŞLADI”

Bunun yanında yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek ürün üreten, ürününü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı üreten sanayicilere gereken devlet desteklerinin sağlanmasında danışmanlık desteği de sağladıklarının altını çizen Sütcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kapsamda Müdürlüğümüz bünyesinde istihdam edilen 6 kişilik teknik kadro ile her yıl ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından açıklanan destek çağrıları titizlikle incelenmekte ve ÜSİ (Üniversite-Sanayi İş birliği) kapsamında Sanayicilerimiz ile Akademisyenlerimiz bir araya getirilerek hazırlanan fizibilite raporları doğrultusunda programlara başvuruların yapılması sağlanmaktadır. Üniversite-Sanayi iş birliği faaliyetleri kapsamında bölge üniversitelerinden 208 Akademisyen ile firma ziyaretleri gerçekleştirildi ve 48 akademisyen farklı sektörlerde üretim yapan firmalarla birlikte proje üretmeye başladı. 2022 yılı içerisinde; KOSGEB’in altı ayrı destek programı kapsamında 124 firmamıza toplamda 28 milyon lira, TÜBİTAK’ın iki ayrı destek programı kapsamında 4 firmamıza toplamda 5 milyon lira, olmak üzere toplam 33 milyon lira destek sağlanmıştır.”

500.000 TL ödüllü yarışmanın ödül töreninin 9 Mayıs Günü AOSB Seyhan Salonu’nda gerçekleşeceği söylendi.

“SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLERİMİZİ DE BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ARTIRARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Sütcü, konuşmasında şu konulara da yer verdi:

“Son üç yıl içerisinde AOSB de ki Sanayiciler ve Akademisyenler tarafından hazırlanan raporlara göre toplam 63 milyon lira destek sağlandı. Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 2022 yılı içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlardan iletilen 1.898 kişi de dahil olmak üzere 552 beyaz yaka, 1.975 mavi yaka ve 141 stajyer öğrenci AOSB’nde faaliyette olan işletmeler tarafından istihdam edilmiştir. Bu ve buna benzer faaliyetlerden dolayı OSB, firmalar ile diğer kurum ve kuruluşlar arasında köprü konumunda yer alan tanıtım ve iş birliği süreçlerini yürüten bir kurum haline gelmiştir. AOSB olarak yatırım ve yatırımcı iklimini oluşturma çabamızın yanında sosyal sorumluluk projelerimizi de önemsiyoruz. Bu projeler gerek Bölge Müdürlüğümüz gerekse bünyemizdeki Kadın Sanayiciler Platformumuz tarafından başta eğitim ve sağlık olmak üzere topluma faydalı hizmetlerle sürdürülmektedir. Tüm bunların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizi de bundan sonraki süreçte artırarak devam ettireceğiz.”

“AOSB EN BÜYÜK ORGANİZE SANAYİ ALANLARINDAN BİRİ, AMA ÇALIŞAN BULAMIYOR”

Başkan Sütcü çalışacak eleman bulamadıklarından ve çalışmak için gelen insanların bir iki gün sonra işi bırakıp gittiğinden, işçi sıkıntısı yaşadıklarından da bahsetti. AOSB’nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer aldığının altını çizen Sütcü, “Ama çalışan bulamıyor. Çalışmak istemeyenlerin nedenleri artık hemen hemen aynı; iyi ücret, masa başı iş, çok fazla yorulmama ve daha esnek çalışmak vb. konular var. 1990’ların çocuklarıyla 2000’lerin çocukları aynı değil. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu sorun belki ilerleyen dönemlerde derinleşecek ama böyle de devam etmeyecek. Para her zaman yatağını bulur akar gider. Yani işveren insan bulamazsa makine bulur, insan çalıştırmazsa makine çalıştırır” diye aktardı.

“23 MİLYON M2’LİK ALANLA BERABER ADANA, TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLACAK”

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar’da AOSB’yle ilgili farklı konularda kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Akpınar, sunumunda şunları kaydetti:

“Biz alanlarımızı büyüterek Adana’da sanayiyi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu yıl kısmet olursa tamamlanmış olacak. 23 milyon m2’lik alanla beraber Adana, Türkiye’deki en büyük organize sanayi bölgesi olacak. Devamındaki projemizle beraber genişlemeye devam edeceğiz. Bu alanla beraber 60 milyon m2’ye ulaşmak istiyoruz. Bununla beraber de alan itibariyle Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olacak. Bu tabi ki de hemen olacak bir şey değil. Biz bu konuyla ilgili gerekli yerlere başvurumuzu yaptık. Kısmet olursa bu sene içinde bunun tamamlanmasını bekliyoruz. Tamamlandıktan sonra da sanayicilerimizi kazandırmak için yine çalışmalarda bulunacağız. Türkiye sanayi bölgesi alanı anlamında fakirdir. Biz bunu geliştirmek için uğraşıyoruz. Bu hedeflerle yolumuza devam ediyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor