ADANA HIZLA BETON KENT OLUYOR

Adana ve civarında depremleri oluşturan ana fay ve civarında oluşan depremlerin incelenmesinde üç ana fay hattında yoğunlaştığı görülürken, kentin hızla betonlaşması halk arasında huzursuzluk yaratmaya başladı. Diğer taraftan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Adana, İstanbul, Ankara, Muğla ve Mersin’de çeşitli arsaların satışa çıkarılmasına kamuoyunun tepkisi de giderek artmaya başladı..

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, İzmir Bayraklı’da yangınların etkilediği 375 hektarlık alanın orman sınırları dışına alındı. Duyuruya göre; İstanbul’da 71 muhtelif arsa 12 Eylül’de, Ankara’da 138 muhtelif arsa 10 Eylül’de, Adana’da 34 muhtelif arsa ve Muğla’da da 41 muhtelif arsa 11 Eylül’de, Mersin’de 76 muhtelif arsa yine 12 Eylül’de yüzde 25 peşin, 24 ay vade avantajıyla satışa çıkacak.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana ve Civarında Depremleri Oluşturan Ana Fay ve civarında oluşan depremlerin incelenmesinde üç ana fay hattında yoğunlaştığı görülürken, kentin hızla betonlaşması halk arasında huzursuzluk yaratmaya başladı. Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, İzmir Bayraklı’da yangınların etkilediği 375 hektarlık alanın orman sınırları dışına alındığı, Adana, İstanbul, Ankara, Muğla ve Mersin’de çeşitli arsaların satışa çıkarılacağı açıklandı.

Bunlar Ecemiş Fay Zonu, Karaisalı-Karsantı Fay Zonu ve Karataş-Osmaniye Fay Zonu’dur. Ecemiş Fay Zonu Adana’nın yaklaşık kuzeybatısında yer alan ve kuzey, kuzeydoğu-güney, güney batı doğrultusu boyunca uzanan bir koridor şeklinde uzanır. Kuzeyde Kayseri-Yahyalı’nın batısında Dündarlı Köyü’nden başlayarak kuzey, kuzeydoğu-güney, güney batı doğrultusunda, güneyde Mersin-Gülek yakınlarına kadar yaklaşık 107 km lik bir alanda izlenir.

Genel doğrultusu K27D olan Ecemiş Fayı birbirine paralel ve sıçramalar yaparak devam eden birçok kırıktan meydana gelmektedir. Dündarlı-Pozantı arasında kalan 78 km lik bölümde morfolojik olarak çok belirgindir. Ve bu bölümde fay, diri fay niteliğindedir. Buna karşılık Pozantı Gülek arasında fay küçük parçalara ayrılmakta, doğrultusundan bazı sapmalar göstererek güneye doğru belirginliğini yitirmektedir. Bu güney bölümü ise olası diri fay niteliğindedir. Bu fayın sol yönlü doğrultu atımlı olması söz konusu olmakla beraber, en son Kuvaterner hareketlerinin eğim yönü de olduğu söylenebilir.

İZMİR BAYRAKLI’DAKİ 375 HEKTARLIK ALAN ORMAN SINIRLARI DIŞINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan bir kararla, İzmir Bayraklı’da yangınların etkilediği 375 hektarlık alan orman sınırları dışına alındı.

Ayrıca, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Adana, İstanbul, Ankara, Muğla ve Mersin’de çeşitli arsaların satışa çıkarması da kamuoyunun tepkisi giderek artmaya başladı..

Resmi Gazete, “İzmir İli Bayraklı İlçesi’nde bulunan alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına” yönelik karar verdi. Söz konusu karar, daha önce de benzeri girişimlerin Danıştay tarafından durdurulduğu bir bölgeyi kapsıyor.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, aynı alanların geçmişte de ormanlık statüsü dışına çıkarılmaya çalışıldığını belirtti. Akdemir, “Daha önce Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği bu alan, şimdi yeniden yapılaşmaya açılıyor. TOKİ, bölgeye 3 bin konut inşa etti ve şimdi bu yapılaşma yasalara uygun hale getirilmeye çalışılıyor” dedi.

Bayraklı Şehir Hastanesi gibi önemli yapıların bulunduğu bölge, 2020 depremi sonrası mahkeme kararı ile iptal edilen yapılaşmanın, yeniden gündeme gelmesiyle dikkat çekiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, yüzlerce muhtelif arsayı satışa çıkardığını duyurdu. Bunlardan 34’ü Adana’da.

Duyuruya göre; İstanbul’da 71 muhtelif arsa 12 Eylül’de, Ankara’da 138 muhtelif arsa 10 Eylül’de, Adana’da 34 muhtelif arsa ve Muğla’da da 41 muhtelif arsa 11 Eylül’de, Mersin’de 76 muhtelif arsa yine 12 Eylül’de yüzde 25 peşin, 24 ay vade avantajıyla satışa çıkacak.

Yatırım yapmak isteyenler için peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılacağını duyuran Bakanlık sanayi yatırımı, konut yapımı veya çiftçilik için kullanılabilecek arsalarda farklı metre karelerde ve uygun fiyatlarla satış yapılacağını açıkladı.

Online Katılım

Açık artırmalar 10-11-12 Eylül günleri saat 10.30’da Ankara Çankaya’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Konferans Salonu Mustafa Kemal Mahallesi’nde ve İstanbul’da ise Halkalı’da TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda yapılacak.

İnternetten katılım yapılabilecek açık artırmaya katılacak gerçek veya tüzel kişilerin,  Emlak Yönetim’in ilgili banka hesabına katılım teminatı tutarı yatırması gerekiyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor