ADANA HUZUREVİNDE DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ KUTLANDI

Adana Huzurevi’nde, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü büyük bir coşkuyla kutladı. Etkinliklerde, yaşlı bireylerin topluma kattığı değerin altı çizilirken nesiller arası bağı güçlendirdi. Huzurevi sakinlerinin mutluluğunun ön planda olduğu bu özel gün, toplumsal farkındalığın artırılması adına büyük katkı sağladı.

 

(HABER MERKEZİ)-1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü, Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde coşkulu etkinliklerle kutlandı, yaşlılar unutulmayacakları bir gün yaşadılar. Yaş almış insanların toplumdaki önemini vurgulamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bu anlamlı program, huzurevi sakinlerine yönelik bir dizi etkinlikle renklendi.

Kutlamalar, huzurevi sakinlerine yönelik Karataş’a düzenlenen gezi ile başladı. Karataş Kumluk Tabiat Parkı’nda doğayla iç içe keyifli zaman geçiren huzurevi sakinleri, müzik eşliğinde dart ve puzzle gibi oyunlar oynadı. Sucuk-ekmek ve çiğköfte partisiyle tatlanan bu etkinlik, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Kutlamalar, daha sonra huzurevinde düzenlenen etkinliklerle gün boyunca devam etti. Sabah sıkma etkinliğiyle başlayan program, tavla turnuvası ve kuşaklar arası bocce maçlarıyla sürdü. Etkinlikler, huzurevi sakinlerinin eğlenceli bir sosyal zaman geçirmelerine olanak sağladı.

Huzurevi Müdürü Nazmi Büyükyağbasan, günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamada, “Huzurevi sakinlerimiz bizim geçmişimizin ve kültürümüzün taşıyıcılarıdır. Bu özel günde, onlara olan sevgimizi ve saygımızı ifade etmek istedik. Onların mutluluğu bizim önceliğimizdir. Onlar baş tacımızdır, en kıymetli değerlerimizdir. Her zaman yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Tüm yaş almış büyüklerimizin Dünya Yaşlılar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Festival coşkusunda geçen bu anlamlı günün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Günün finali ise huzurevinin havuz başında Ali Turaççı’nın sahne aldığı muhteşem bir konserle yapıldı. Etkinliğe Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Gökboğa ile siyasi parti temsilcileri de katılarak huzurevi sakinlerinin bu anlamlı gününe ortak oldular.

Yaşlı bireylerin topluma katkılarının takdir edildiği bu özel gün, huzurevi sakinlerinin mutlu anılar biriktirmesi ve toplumun yaşlı bireyler konusundaki farkındalığının artırılması açısından büyük önem taşıdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor