Adana Kadın Platformu açıklama yaptı “ERDOĞAN’I KADINLAR GÖNDERECEK”

Adana Kadın Platformu hafta sonu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili İnönü Parkı’nda açıklama yaptı. Açıklamada “Erdoğan’ı kadınlar gönderecek” sloganları atıldı.

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana Kadın Platformu’nun Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili düzenlediği açıklama İnönü Parkı’nda yapıldı. Açıklamayı platform üyelerinden Pelin Çiçek yaptı.

Açıklamayı yapan Pelin Çiçek, “Herkes 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimin demokratik ve şeffaf bir seçim olmadığının farkında. Yalan, dolan, hile ve hırsızlık ile halkın iradesi gasp edilmeye çalışıldı. Ancak tüm hile ve usulsüzlüklere rağmen, devletin tüm imkanlarını kendilerinde toplamalarına rağmen AKP MHP faşist ittifakının oyları düştü ve ilk turu kazanamadılar. 21 yıllık iktidarın yenilgiyi kabul etmemek için türlü hileler yapacağını biliyorduk, kolay olmayacağını biliyorduk. Biz kadınlar kazanımlarımızı, haklarımızı kolay kazanmadık. Öyle bir çırpıda da bırakacak değiliz. İnatla, isyanla, mücadele ile defalarca kazandık, tüm yasaklara rağmen sokaklarda olduk, yaşamlarımızı savunduk, kadın düşmanlarının karşısına dikildik, hesap sorduk, itaat etmedik” dedi.

“HÜDA-PAR GİBİ PARTİLERİ MECLİSE TAŞIYARAK KADIN DÜŞMANLIĞINI PEKİŞTİREN AKP-MHP İKTİDARINA KAYBETTİRECEĞİZ”

“Şimdi irademizi büyütme, öfkemizi değişime yönlendirme vakti. Yaşam hakkımıza göz diken, LGBTİ+’lara nefret saçan, gençliği geleceksizleştiren, milyonlarca emekçiyi açlığa iten, bizleri enkaz altında bırakan Yeniden Refah Partisi, Hizbullahçı HÜDA-PAR gibi partileri meclise taşıyarak kadın düşmanlığını pekiştiren AKP-MHP iktidarına kaybettireceğiz” diyen Çiçek, meclisteki ve sokaktaki tehlikenin farkında olduklarını ve birlikte mücadeleye hazır olduklarını belirtti.

“YAŞAMLARIMIZI BİRKAÇ ERKEĞİN ALACAĞI KADIN DÜŞMANI KARARLARA BIRAKMIYORUZ”

Çiçek, kadınları ‘makbul kadınlığa’ sıkıştırmak, her gün kutsadıkları şiddet dolu aile kurumuna hapsetmek istediklerine sözlerinde yer verdi ve konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:

“Bunu da kendisinden boşanmak isteyen, ilişki teklifini reddeden kadınları katleden erkeklere verdikleri iyi hal ve haksız tahrik indirimleriyle bizlere gözdağı vererek yapmaya çalışıyorlar. Sokağa çıktığımızda güvensiz hissetmediğimiz, her an öldürülme korkusu yaşamadığımız bir yaşamı kurmak için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşamlarımızı birkaç erkeğin alacağı kadın düşmanı kararlara bırakmıyoruz.”

“Seçimlerin ertesi günü, kadın olmaktan dolayı yaşadığı tacizleri, taşıdığı endişe ve umutsuzluk duygusunu, geleceksizlik hislerini ardında bıraktığı mektuba yazan ve AKP iktidarını teşhir ederek intihar eden Kübra Ergin’in öfkesiyle değiştireceğiz” diyen Çiçek, kadınların eğitim hakkını gasp eden, kadınları derin bir yoksulluğa terk eden, üniversitelerde tacizi, şiddeti normalleştirmeye çalışan AKP-MHP faşist iktidarını göndermek zorunda olduklarını kaydetti.

“SANDIKLARDA MÜŞAHİT OLALIM, OYLARIMIZA, HAYATIMIZA, GELECEĞİMİZE BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM”

“Tüm eşitsiz koşullara rağmen irademiz, öfkemiz, direncimiz var. Biz kadınlar en zor anlarda bile hayatımıza, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkmayı başardık; karanlığa karşı umut olduk, kazandık. Bu faşist gidişatı engellemek için, kadın düşmanlarının, halk düşmanlarının saltanatını yıkmak için tüm kadınlara sesleniyoruz. Sandığa git, Erdoğan’ı gönder. Sandıklarda müşahit olalım, oylarımıza, hayatımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkalım” diyen Çiçek, konuşmasına şöyle son verdi:

“Biz kadınlar buradayız. Umudumuz örgütlü mücadelemizde. Her zaman olduğumuz gibi, bundan sonra da haklarımız için mücadele etmeye, birbirimize sahip çıkmaya ve sokaklarda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yaşasın kadın dayanışması.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor