“Adana kanalizasyonu Türkiye’de ilk ve tektir”

Atık su, biyolojik arıtma tesisleri dahil 30 yıl önce yaptıkları altyapı tesislerinin Türkiye’de örneğinin olmadığını belirten Aytaç Durak, “Bugüne kadar Seyhan Nehri ve Sarıçam Dereleri dahil, 30 yıldır su baskını ve bir tek ölüm olayı olmamıştır” dedi.

ÇUKUROVA İLÇESİ DE TÜRKİYE’DE TEKTİR

30 yıl önce yapılan 200 binlik konutluk Çukurova İlçesi’nin altyapısı da insanlar gelmeden hazırlanmıştır.  Aytaç Durak, “Hal bu iken bir özel kuruluş olan hatanenin sorumsuzluğu yüzünden şehrimize gölge düşürülmüştür. Bu hastane otopark olan bodrum katını hasta yataklarına açmış, zeminden aşağı pencerelerden bodruma yağmur suyu doğal olarak doluşmuştur. Felçli bir hastanın bodrumda boğulmak üzere olması da itfaiyenin müdahalesi sonucu önlenmiştir. Doğal olarak bu görüntülerin ulusal medyada yansıması beni çok üzmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın Adana’daki görevlileri hiç mi buraları denetlemez. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Bu konuda belediyelerimizin suçu olmadığı gibi sorumluluk hastane sahipleri ve Sağlık Bakanlığı denetçilerinindir” diye konuştu.

ADANA (BÖLGE)- Aytaç Durak, Çukurova ilçesindeki aşırı yağışlar ve bir özel hastanenin bodrum katının sular altında kalmasında alt yapının değil, hastane yönetiminin kusurundan kaynaklandığını söyledi.

Çukurova’nın kanalizasyonu ve kentsel dönüşümüyle ülkenin en önemli ilçelerinden biri özelliğini taşıdığını belirten Aytaç Durak, açıklamalarında şöyle dedi;

“Adana kanalizasyonu, atık su, biyolojik arıtma tesisleri dahil 30 yıl önce yapılmıştır. Türkiye’de ilk ve tektir. Seyhan Nehri ve Sarıçam Dereleri dahil 30 yıldır su baskını olmadığı gibi tek bir ölüm olayı olmamıştır.

Çukurova İlçesi Türkiye’de tektir. Tüm altyapı tesisleri dahil, 30 yıl önce  tamamlandıktan sonra yerleşime açılmıştır. Bu ilçemizde Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştirmiştir. Milyonluk bir şehir adeta deplasmana çıkmış, son 30 yılda 200 bin konutluk yeni şehir Çukurova, modern bir şehir oluşmuştur. Altyapısı mükemmel olan bu şehirde asla su baskını olamaz.

Hal bu iken bir özel kuruluş olan Dermancan Hastanesi’nin sorumsuzluğu yüzünden şehrimize gölge düşürmüştür. Bu hastane otopark olan bodrum katını hasta yataklarına açmış, zeminden aşağı pencereler açılan bu bodruma yağmur suyu doğal olarak doluşmuştur.  Felçli bir hastanın bodrumda boğulmak üzere olması itfaiyenin müdahalesi ile önlenmiştir.

Doğal olarak bu görüntülerin ulusal medyaya yansıması beni çok üzmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın Adana’daki görevlileri hiçmi buraları denetlemez. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Bu konuda belediyelerimizin suçu olmadığı gibi bu sorumluluk hastane sahiplerini ve Sağlık Bakanlığı denetçilerinin ihmaliden doğmuştur. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor