ADANA MAHALLELERİNDEKİ MEZARLIK SORUNU MECLİS’TE

(HABER MERKEZİ)-HDP Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz, Adana Yüreğir İlçesi’ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi ve Abdioğlu Özler Mahallesi muhtarlarının ilettikleri yerelde yaşadıkları mezarlık sorununu Meclis’e taşıdılar.

HDP’li vekiller, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması soru önergesi verdiler. Soru önergesinde; “ Adana Yüreğir İlçesine bağlı Abdioğlu Cumhuriyet Mahallesi ve Abdioğlu Özler Mahallesi Muhtarlarını ziyaretimde, tarafıma yurttaşların yerelde yaşadığı mezarlık sorunu iletildi. İki Mahallenin de kullandığı tek mezarlık olan alanın oldukça sınırlı ve artık kendilerine yetmez durumda olduğu, uzun zamandır bu nedenle yurttaşların mağduriyet yaşadıkları ifade edildi.

Mahalle Muhtarların yeni bir mezarlık alanı için ilgili makamlara yaptıkları başvuruların da reddedildiği bilgisi paylaşıldı. Mezarlık olabilecek alanlara ilişkin fizibilite çalışması yapıp, alanların maddi karşılığını dahi üstleneceklerini iletmelerine rağmen başvuruları olumlu yanıtlanmadığı gibi yaşadıkları soruna ilişkin somut bir adım da atılmadığı iletilmiştir.

Bu bağlamda;

  1. İlgili makamlar yeni mezarlık alanı için yapılan başvuruları hangi gerekçe ile reddetmiştir?
  2. 2. İki mahallenin de uzun zamandır yaşadığı mezarlık alanı sorunu neden şimdiye kadar çözülmemiştir?
  3. Yaşanan bu mezarlık sorununun çözüme kavuşturulması sağlanacak mıdır?”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor