ADANA ORTAK AKIL İLE KALKINIYOR

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Kurumlarımız, yürüttükleri yatırım çalışmaları hakkında kurulu bilgilendirecekler. Bunun yanında kuruluş temsilcileri kendi kuruluşlarına ait yatırımlar hakkında bilgi verirlerken devam eden projelerin uygulanmasında karşılaşılan sorunları, koordinasyonu gerektiren işleri ve hangi kurumlarla koordinasyona ihtiyaç duyduklarını dile getirebilirler.” dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)-2024 Yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana’nın ortak akıl ile kalkındığını söyleyerek, biten projelere  bugüne kadar toplam 32 milyar 807 milyon lira harcandığını belirtti.

Valilikte gerçekleştirilen  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Adana masaya yatırıldı.Toplantıda konuşan Vali Köşger; Adana’da kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca 441 proje uygulandığını, bu projelerden 85 projenin tamamlandığını ve 235 projenin ise devam ettiğini söyledi.

67 projenin ihale aşamasında, 54 projenin ise etüt proje aşamasında olduğu bilgisini veren Vali Köşger, “Bu projelerin toplam tutarı 83 milyar 189 milyon TL olup 2024 yılı ödeneği 12 milyar 937 milyon liradır. Bu projeler için bugüne kadar toplam 32 milyar 807 milyon TL harcama yapılmıştır.” dedi.

Toplantıda söz olacak yetkililerin kurumsal faaliyet konuları ile ilgili özet değerlendirme yapmalarını isteyen Vali Köşger, “Kurumlarımız, yürüttükleri yatırım çalışmaları hakkında kurulu bilgilendirecekler. Bunun yanında kuruluş temsilcileri kendi kuruluşlarına ait yatırımlar hakkında bilgi verirlerken devam eden projelerin uygulanmasında karşılaşılan sorunları, koordinasyonu gerektiren işleri ve hangi kurumlarla koordinasyona ihtiyaç duyduklarını dile getirebilirler.” dedi.

Toplantı, Vali Köşger’in gerçekleştirdiği konuşmanın ardından yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin değerlendirilmesiyle devam etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor