ADANA PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ YEMEĞİNDE BARIŞ, KARDEŞLİK MESAJLARI VERİLDİ

(HABER MERKEZİ)-Adana Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin düzenlediği ‘Gelin Canlar Bir Olalım Dayanışma Yemeği’nde barış, kardeşlik mesajları verildi, Türküler söylendi, halaylar çekildi.

Adana Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve aynı zamanda CHP Seyhan İlçe Yöneticisi Mehtap Özgül dayanışma yemeğine gelen konukları takdim etti ve sözlerini Pir Sultan Abdal’ın şiiri ile tamamladı.

Mehtap özgül açılış konuşmasında şunları söyledi;

Sevgili canlar, Adana Pir Sultan Abdal Kültür Derneği nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz dayanışma yemeğimizde hepimiz bir aradayız. Bu akşam aramızda bulunan;

Adana Alevi Platformu, Meydan Cemevi, Alevi Kültür Derneği, Şakirpaşa Cemevi, Arap Hakları Derneği, Adana Tabip Odası, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Meclis Üyeleri, CHP Seyhan ilçe Başkanı Ramazan Atikaslan ve Yönetimi, Seyhan Belediyesi Meclis Üyeleri, Çukurova Belediyesi Meclis Üyelerine dayanışma yemeğimize katıldıkları için teşekkür ediyor, tüm Pir Sultan Abdal dostlarına hoş geldiniz diyoruz.

Bu akşam burada Pir Sultan Abdal dostlarını bir arada görmek bizlere büyük mutluluk vermektedir.

Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi ;

“Ekilir ekin geliriz

Ezilir un geliriz

Bir gider bin geliriz”

Bu vesile ile bu akşam aramızda bulunan tüm canlara niyaz ederiz. Aşk ile

Adana Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Mürşit Pur dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

“Canlar Hoş geldiniz. Cemal Cemale Muhabbet Eyleyeceğiz. Gündem aslında yoğun. Bu ülkenin Barışa İhtiyacı Çok Elzem. Mevcut iktidar barışı gündeme getirdi ama samimi bulmuyorum. Patinaj yapacaklar. Bu ülkeye barışı CHP iktidarı getirir ben buna inanıyorum” dedi.

Pur sözlerine şu şekilde devam etti; “ÇEDES projesini okullarda uygulamaya başladılar. Çocuklarımıza bilmedikleri inancı öğreteceklermiş Devlet Bahçeli Hacı Bektaş’ta çok amaçlı  Cemevi açıyor  MHP artık kendi Alevilerini yaratıp Hacı Bektaş’ta misafir edecek. Enver Hocanın ülkesi Sosyalist Arnavutluk Bektaşi Devleti Kurmayı Düşünüyor İyi bir şey mi? Ne getirir ne götürür. Meydan Cemevine gelin tartışalım bunları. Ama Pir Sultan Abdalı Cemevinde bırakmadık. Pirimiz yüreğimizde birazdan müzisyen canlar Pir Sultandan türküler icra edecekler. Hepinize Aşkı Niyazlarımı sunuyorum. Adana Alevi Platformu uzun süredir Adana da Alevi yoluna hizmet ediyor yeni dönem başkanı seçilen Hüseyin İncesu’yu sizlerle tanıştırmak istiyorum”.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor