ADANA POLİSİNDEN KIZILAY’A KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI

Adana’da emniyet mensupları ile Kızılay, kan stoklarındaki azalmaya dikkat çekmek için kan ve kök hücre bağışı projesi gerçekleştirdi. Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin de kan bağışında bulunduğu projede, 9 bine yakın emniyet mensubu kan bağışladı. Emniyet Müdürü Doğan İnci, “Bu da vatani ve insani bir görev. Yaşatmak için kan veriyoruz. Kan bağışı yaparak ihtiyaç sahiplerine her an hazır kan bulundurabiliriz. Bu da bizim asli görevlerimizden biri ve bugün de onu gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

HABER: CANSU ERSOY

Adana’da emniyet mensupları kan bağışlarındaki düşüşe yönelik sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Kan stoklarının azalmasına karşı farkındalık yaratmak için Adana’da 9 bin emniyet mensubu gönüllü olarak Kızılay’a kan bağışında bulundu. Adana Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nda yapılan sosyal sorumluluk projesinde Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci’de kan bağışladı.

Adana’da Polis Haftası’nda her sene geleneksel olarak kan bağışı yapan Adana emniyet mensupları bu kez de kan stoklarının azalmasına dikkat çekmek için Kızılay işbirliğinde kan bağışında bulundu. Projeye Emniyet Müdürü İnci’nin yanı sıra Türk Kızılay Birinci Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı’da katıldı.

“TÜRK KIZILAY’ININ KANA İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Müdür İnci, Adana’da kan bağışı kampanyasında periyodik artışların devam ettirilmekte olduğunu söyledi ve konuşmasında şunları da belirtti:

“Hepimiz biliyoruz ki kanın muadili insan tarafından üretilemiyor. Sadece kendi vücudumuzdaki kanla kan ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Bu sıcak günlerde Türk Kızılay’ının kana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Hatta ihtiyaç aşırı derecede artmış durumda. Bizler de Adana Emniyeti olarak kan bağışlarımızı gerçekleştireceğiz. Kan bağışı sayesinde kendi vücudumuzun hücrelerinin yenilendiğini de biliyoruz. Kendi sağlığımız açısından; hücrelerimizin yenilenmesi, kanımızın gençleşmesi gibi bireysel yönlerden de kan vermek çok faydalı. Bunun dışında kan vererek bir insanı yaşatıyoruz. Bu da vatani ve insani bir görev. Yaşatmak için kan veriyoruz. Kan bağışı yaparak ihtiyaç sahiplerine her an hazır kan bulundurabiliriz. Bu da bizim asli görevlerimizden biri ve bugün de onu gerçekleştiriyoruz.”

“BU ÇOK GÜZEL VE ÖRNEK BİR DAVRANIŞ”

Türk Kızılay Birinci Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı’da bu davranışlarından dolayı Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci ve kan bağışında bulunan tüm emniyet mensuplarına teşekkürlerini iletti. Başkan Saygılı, kan bağışı konusunda her zaman duyarlı olan ve kan bağışına önem vererek Kızılay’a destekte bulunan Müdür İnci’ye de ayrıca teşekkür ederek hediye takdim etti. Saygılı, “Polisimiz bir yandan Adana ve Türkiye’de huzur ve güveni sağlarken diğer yandan tanımadığı, ismini bile bilmediği insanların hayatını kurtarıyor. Bu çok güzel ve örnek bir davranış” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor