Adana Rotary Kulübü, deprem bölgesini yalnız bırakmıyor

(HABER MERKEZİ)-Adana Rotary Kulüpleri Hatay’da deprem yaralarının sarılması için bölgeyi yalnız bırakmıyor ve desteklerine devam ediyor. Adana Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Yakup Özbay, projeler ile ilgili şu bilgileri verdi.

Hatay-Kırıkhan General Şükrü Kanatlı ilkokulu su arıtma tesisi projesini Adana Rotary kulüpleri ortak proje olarak yaptı. Çocukların yapılan bu işle ilgili yapmış oldukları paylaşımlar Rotary üyelerini çok duygulandırdı ve onların hayatına dokunarak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördük.

Diğer proje ise “Uzat Elini” projesi idi

Orada da Mobil Anaokulu ve Konteyner kentte malzemeler dağıtıldı. “Hatay daki deprem sonrası yaraların sarılması ile ilgili Adana Rotary kulüplerinin ortaklaşa yaptığı “Uzat Elini” projesi ile Rotary Konteyner kent sakinleri ve Mobil Anaokulu çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli ayakkabı, mont, çanta ve şemsiye gibi ürünler dağıtarak yaklaşan kış mevsimi öncesinde onlara küçükte olsa bir destek vermek istedik, çocukların yüzündeki gülümseme bize çok şey anlatıyordu.

Bir gazi ailesi çocuğu olan ve İstiklal ilkokulu 4. sınıfta okuyan Emine Özel e bir bilgisayar hediye ettik ve oldukça başarılı olan bu çocuğumuzun geleceğine bir dokunuş yaptık

Ayrıca iki gencimizinde önümüzdeki süreçte gerçekleşecek olan Ryla eğitimine katılmalarını sağlamak üzere Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri derneği il başkanı Mehmet Ali Bakır beye öğrencilerimizin adına düzenlenmiş iki adet  katılım belgesi verdik.

Adıyaman Belediye başkanının Rotary için söyledikleri de ayrı bir gurur kaynağı oldu ve Aspendos rotary kulübünün projesi olan ve Adıyaman belediyesi kültür hizmet binası na yapılan bilgisayar ve iletişim odasının açılışını hep birlikte yaptık ve önümüzdeki dönem de belediye ile ortak projelere devam ederek Adıyaman deprem sonrası imarında katkı vermeye söz verdik

Nemrut dağına engellilerin çıkarılması ve müthiş bir konser düzenlenmesi için özveriyle çalışan Nemrut Rotary kulübünün üyelerini görünce oldukça duygulandık .

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor