ADANA STADYUM ALANINDA AVM İLE APARTMANA KARŞI

Cumhuriyet’in kentimize sağladığı önemli yapılardan biri olan 5 Ocak Şehir Stadyumu ile bitişiğindeki spor tesislerinin TOKİ’ye, Balcalı Stadyumu karşılığı olarak verildiğini bilmiyordum. Çok geç tamamlanan Balcalı Stadyumunun Devlet tarafından Adana’ya hediye yatırım olduğunu düşünüyordum; boşuna minnet duymuşum. 5 Ocak Stadyumu ve bitişiğindeki tesislerin kapladığı alan, sadece konumu ve toprak değeriyle değil, yüksek bina yoğunluğuyla boğulmuş iki mahallenin tek nefes alınacak yeri olarak kıymet taşır. Yani, Balcalı’daki yatırımı birkaç kez katlar.

Bu konudaki köşe yazım internete düştükten hemen sonra kamuoyunu harekete geçirmiş olmalı ki, sürekli telefonlar ve e-postalar aldım. Ağır serzenişli e-postaları, dün de ifade ettiğim gibi es geçerek, haylisini sunmuştum. Bugün de, Adanalının düşüncesini sunmaya devam ediyorum. İnşallah sağduyu hakim olur da, Adanamız dönüşü olmayan darboğaza sokulmaz.

TEPKİLERE DEVAM

Melek Kurt

Hatta Reşatbey mahallesi sakilerinden iş merkezi yapılmaması knusunda imza da toplamıştık.

Nerjin Cevher Çamurdan

Ben Cemalpaşa Muhtarıyım. Endişlere sonuna kadar katılıyorum ama o stadın yerine asla AVM yaptırmayacağız. Esas mücadelemiz şimdi başlıyor.

Müyesser Kartal

Bu talan ne nzamana kadar devam edecek? Her yanımız taşla, duvarla örüldü. Esaretin bir başka yüzü. Tamiri çok zor hasarlar veriliyor.

Olcay Serici

Çok üzülüyorum. Uzaktan da olsa evimiz yapıldı yapılalı stadı görürmüş.İstiklal Marşı, sesler, ışıklar, müzikler bize yetiyordu. İstiklal Marşını zaten hiçbir yerde duyamaz olduk artık dikkat ediyorsanız.

Mehmet Demir

Reşateyde AVM yok; iktidar bunu değerlendirebilir abi.

Hüseyin Kalantor

Yıkılacak olan stadyum arsası, başta gençler ve kadınlar olmak üzere Adana halkının ihtiyaçları gözetilerek sosyal, kültürel, turizm amaçlı kullanılacak tesisler için değerlendirilmelidir. Kesinlikle betona dönüştürülmemeli, ranta izin verilmemelidir.

Cevdet Bağır

Yazık olur. Geçlik Stadı olarak kalsın. Atletizm alanı, yürüyüş parkurları

Yapılsın. Düzenleme yapılıp bayram kutlamaları burada yapılabilir.

Bahadır Kocatepe

Allah’tan, Katarlılar bu bölge ile ilgilenmiyorlar. Yoksa hemen satarlardı.

Zübeyde Nüvit Kana

İstemediğimiz kötü duyumlarımız var. Bu birkaç gün net bilgi için görüşmelerimi var. Sizlerle paylaşacağım bunu. 

Utku Erzözlü

AVM ve üstü rezidans diye duydum.

Güldane Soylu

Doymadılar. Arrtık neye üzüleceğimizi şaşırdık.Her gün bir yıkım… Her gün bir satış…

TC Mehmet Sipahi

Yine rant kapısı buldular. Yandaşlar sırada. İyi yalayanlar kapacak.

TC Erol Karataş

İnönü Parkı’nı boşaltıp çok sayıda dükkan yaparak kiraya verip Büyükşehir Belediyesi’nin 4,5 katrilyon borcunu ödeyeceklermiş.

İsmet Aydemir

Kesinlikle katılıyorum, Adana gibi nüfusu yoğun, gölü & denizi olan ve iklimi sıcak bir şehirde havuzların çoğalması ve su sporlarlarının hak ettiği ilgiyi görmesi gerek.  5 Ocak Stadi yıkılacaksa yerine yüzme havuzları ve spor kompleksleri yapılmalı.

Ihsan Saygılı

Evet park olsun. İnsanlar biraz nefes alır

TC Mehmet Can Darendeli

Yazıklar olsun eğer avm olacaksa Adananın göbeği ne kültür ve sanat merkezi yakışır bütün sosyal etkinlikler için mükemmel bir yer.

TC Ülgen Kapılı Boybek

Yan taraf hıfsızzıhanın yeri büyük bir alan var.

Zuhal Yalçın

Olur mu dersiniz?

Tufan Altunbüken

Bence Millet Bahçesi Olsun…

Berin Tangerli Doğan

Stadın yapımı şu an stadın arazisine karşılık yapılmış Sizce ne yapılır? Halkın a’sına koyana ihale verilip rezidans (da yapılabilir mi acaba?) 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor