ADANA TENİS, DAĞ VE SU SPORLARI KULÜBÜ ŞAMPİYONLUK KUPALARINI ADANA’YA GETİRDİLER

Tenis şampiyonlarının Türkiye’deki adresi olan, yurtiçi ve yurtdışından tenisçilerin kamp yapmak için tercih ettiği Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) tenisçileri, Türkiye Şampiyonluk kupalarını Adana’ya getirdiler.
Türkiye Tenis Federasyonu’nun 16 Yaş Türkiye Şampiyonası Adana’da ATDSK’nın, 18 Yaş Türkiye Şampiyonası ise Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Turgay Soysal Tenis Akademisi’nin ev sahipliğinde yapıldı.
ATDSK’daki organizasyon Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Düzce, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Osmaniye ve Uşak’tan 78 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.
Müsabakalarda ilk 4’e giren tenisçilere kupaları TTF Sportif ve Teknik Direktörü Erhan Oral, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuna Girtine Işık ve Yusuf Boğa, Adana Tenis İl Temsilcisi Abdullah Taş tarafından verildi.
Adana’da yapılan 16 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda ATDSK’lı başarılı raketler Kuzey Kerem Bayrak ve Ziya Ayberk Aydın finalde karşılaştılar. Tenis şöleni yaşatan genç raketlerden Kuzey Kerem Bayrak Türkiye Şampiyonu oldu. ATDSK’lı raketlerden Ziya Ayberk Aydın tek erkeklerde, Toprak Konya Çift Erkekler’de, Öykü Şahbaz da Çift Kadınlar’da Türkiye İkinciliği elde ettiler.
Alanya’daki müsabakalarda ise ATDSK’dan Alpay Güler 18 Yaş Tek Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu. Güler, Çift Erkekler’de de Türkiye İkinciliği kupasının sahibi oldu. Sporcuları kutlayan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, “Türkiye Şampiyonluğu önemli bir organizasyon. Tüm Türkiye Şampiyonlarının her birine tek tek giden Teknik Direktörümüz Sayın Erhan Oral’a, Federasyon Başkanımız Sayın Şafak Müderrisoğlu’na teşekkür ederiz. Biz de kulüp olarak sözde değil, özde çalışarak, tenisin tabana yayılması, Türk tenisinin gelişimi için her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Türk tenis modelinin inşasında katkımız olursa ne mutlu bize” dedi. (BÜLTEN)