ADANA VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER, 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI’NI KUTLADI

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Vali Köşger, kutlama mesajında şunları söyledi;

Türk basınından sansürün kaldırılmasının 116. yıl dönümünde tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Her yıl 24 Temmuz’da kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı, ülkemizde basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin simgesi haline gelmiş bir gündür. 1908 yılında İkinci Meşrutiyet’in ilan edilmesiyle basından sansürün kaldırılması, gazetecilik mesleğine gönül verenlerin ülkemizde daha demokratik şartlarda ve özgür bir ortamda görev yapmaları açısından bir dönüm noktası olmuştur.

Öyle ki özgür bir basın; güçlü, sağlıklı ve demokratik bir toplumun teminatıdır. Çünkü basın; kamuoyunu aydınlatarak, doğru ve tarafsız haberin akışını sağlayarak, eleştirel bakış açısını hakim kılarak ve toplumun tüm seslerini yansıtarak demokrasiye işlerlik kazandırmaktadır. Gazetelerden televizyonlara, radyolardan dijital platformlara kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren basın, aynı zamanda toplumu bir arada tutan, ortak bir kimlik ve aidiyet duygusunu pekiştiren bir araçtır. Bu nedenlerle basının özgür, bağımsız ve tarafsız olması; toplumsal huzurun temini ve demokratik düzenin korunması için hayati bir önem taşır.

Üstlendikleri bu sorumlulukların bilinciyle çalışan, etik kurallarına ve meslek ilkelerine bağlı yayıncılık yaparak kamuoyunu tarafsız, hızlı ve doğru biçimde bilgilendirmeyi gaye edinen kıymetli basın mensuplarımızın; üzerine düşen görevleri, dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı duyarlılıkla yerine getirmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle Adana’mızın gelişip daha da kalkınması hususunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalara destek verme noktasında önemli görevler üstlenen yerel basınımız başta olmak üzere gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor; sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı temenni ediyorum.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor