ADANA VALİ’SİNE AÇIK MEKTUP

Resmi kayıtlara göre kaçak rakıdan ölenlerin sayısı 23’e ulaştı.. Resmi rakkama girmeyenlerin sayısını bilmiyoruz, tedavi görenlerin sayısını bilmiyoruz.. Aslında bu konuda alınan önlemlerin ne olduğunu da bilmiyoruz.

Günlerdir bu konuda haberler yapıyoruz. Durumun vehametini anlatmaya, önlem almaya, operasyonlarla bu tehlikenin önlenmesi önerisinde bulunuyoruz.. Halkın aydınlatılmasını talep ediyoruz..

Üzülerek ifade edelim ki, halkı aydınlatabilecek bir açıklamayı bugüne kadar pek duymadık. Var olan tehlike karşısında ne gibi önlemler alındığını bilmiyoruz.

Adem Durmaz genç yaşında vefat etti.. Önce beyin ölümü gerçekleşti, sonra kalbi durdu.. Bilmiyoruz bu olayı kaç kişinin yaşadığını, resmi rakkamların dışında.. Ama daha da çok olduğunu tahmin ediyoruz.

Sayın Adana Valisi, durum vahimdir.. Adem Durmaz, dün gözyaşları arasında Buruk Mezarlığı’nda toprağa verilirken, yakını Menderes Doğaner, olayı kısaca şöyle özetledi;

“İnsanlar boş yere ölüyor. Adem’e de tekel bayiiden etil alkol yerine metil alkol vermişler ve şişe bandrollüymüş. Eğer denetim olmazsa ölenlerin sayısı artacak”

Biz, bu konudaki düşüncelerimizi günlerce yazdık, uyardık.. “Tekel bayilerinde kaçak rakıların üzerinde gerçek bandroller var” dedik..

Adamlar kaçak rakıyı yapıyor, üzerine bandrolü yapıştırıyor.. Bu bandroller bu bayilerin eline nasıl ulaştırılıyor? TEKEL görevlileriyle, bakkal ve bayiler arasında bir çıkar ilişkisi, bir suç ortaklığı mı var bilemiyoruz..

Sayın Adana Valisi… Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirici ve halkı uyarıcı açıklamalar bekliyoruz.

Ayrıca sizden rica ediyoruz.. Bu yönde il Sağlık Müdürlüğü uyarıcı açıklamalar yapmalı.. Anakent ve ilçe Belediyeleri, bakkal ve bayileri etkin şekilde denetlemeli.. Valilik, emniyeti devreye sokarak kaçak rakı üretimine yönelik operasyonlar düzenlemeli..

İnanın, aksi bir durum felaket olur.. Bugün resmi rakama göre kaçak rakıdan ölenlerin sayısı 23 ise, tedavi görenlerin sayısının ne olduğunu bilmiyor isek felaketin daha da büyüyeceğini, birçok insanımızı kaybedeceğimizi, çocukların yetim kalacağını ve bir kaos ortamı yaşanacağını da düşünmeliyiz..

Sayın Vali, kentin en büyük mülki amiri olarak öncelikle sizden bu konuda etkin bir çalışma ve kamuoyunu aydınlatmanızı bekliyoruz.. Elbette, sizin talimat ve direktiflerinizle diğer birimlerin de harekete geçeceğini biliyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor