Adana Veteranlar Hentbol Karması Eskişehir’e hazırlanıyor

Hentbol Federasyonu kurulduğundan bu yana başkan, yönetici, hakem, sporcu ve antrenör olarak görev yapan hentbol sevdalıları, son 10 yıldır farklı illerde toplanarak, hem gösteri maçı yapıyor hem de hasret gideriyor.

Adana Karması, bu yıl 26-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek “10.Duayen ve Veteran Hentbol Turnuvası”na, haftada 2 gün Çukurova Üniversitesi Sabancı Spor Salonu’nda antrenman yaparak hazırlanıyor.

Adana Veteranlar Hentbol Karması, antrenörü ve kafile sorumlusu Kazım Tekin, geçmiş yıllarda milli takım seviyesinde hentbol oynayan Adanalı sporcuları bir araya getirerek turnuvalara katıldıklarını, geçtiğimiz yıl Antalya’da gerçekleştirilen etkinlikte Trabzon’un ardından 2.olduklarını söyledi.

Tekin, eski sporcuların antrenmana büyük bir heyecanla ve ciddiyetle katıldıklarını belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi=

“Turnuvanın düzenlenmesindeki asıl amaç; hem bir araya gelip gösteri maçı yapmak hem de hasret gidermek. 1976 yılında kurulan Hentbol Federasyonu’nda görev alan başkan ve yöneticiler, sporcular, hakem ve antrenörler olarak her yıl farklı İllerde bu etkinliği düzenliyoruz. Bize hentbolu sevdiren Federasyonumuzun Kurucu başkanı merhum Yaşar Sevim’i de bu kapsamda anıyoruz. Bu turnuvaya 4 yıl önce Adana olarak biz de ev sahipliği yaptık. Bugüne kadar düzenlenen turnuvalardan hep kupayla döndük. Veteran sporcularımız bunun bilincinde davranıyor. Adana geçmiş yıllarda hentbolde pilot bölge olduğu gibi, özellikle Çukobirlikspor’un Deplasmanlı 1.Lig’de tüm rakiplerinin korkulu rüyası olduğu unutulmamalı. Çukobirlikspor’da oynayan eski sporcularla veteran kadromuzu oluşturduk.”

Antrenmana geç kalan veya gelemeyenlere tatlı getirme cezası verdiklerini belirten Tekin, çalışmaların eğlenceli ve çekişmeli geçtiğini dile getirdi.

Eskişehir’de yapılacak olan turnuva için yaklaşık 6 aydır büyük çaba gösteren Organizasyon Komitesi üyeleri Ahmet Türe ve Metin Tomsuk ile diğer görevlilere teşekkür eden Kazım Tekin, turnuvanın başlangıcını adeta iple çektiklerini, hasret giderecekleri için de heyecanlı olduğunu söyledi.

TÜRE= HAZIRLIKLAR TAMAM

Eskişehir Veteran Hentbol Turnuvası Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Türe, geleneksel olarak düzenlenen turnuvayı Eskişehir’de 4.kez düzenleyeceklerini, bu konuda hayli deneyimli olduklarını, gelen konuk takımlara kentin sosyal, kültürel ve turistik mekanlarına geziler tertipleyeceklerini, son yıllarda tüm İllerin yerel yönetimlerinin örnek gösterdiği Eskişehir’in tanıtımına katkı koyacaklarını kaydetti.

Bu arada turnuvaya Adana’nın yanı sıra Eskişehir, İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon ve bazı üniversitelerin kadın ve erkek takımlarının katılacağı öğrenildi.

Turnuvada Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Eski Hentbol Hakemi Cafer Esendemir, Uluslar arası Hentbol Hakemi Bülent Dede, Eski Merkez Hakem Komitesi Üyesi ve Milli Hakem Ramazan Şanıvar da gösteri maçlarında düdük çalacak.

(HABER: Mehmet KOL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor