Adana’da 3 günde 30 ton et tüketildi
ADANA (İHA) – Adana’da 3 gün süren Lezzet Festivali’nde 30
ton et tüketildi. Kentte 20 yılı aşkın süredir kebapçılık yapan ve festivalde
stant açan kebapçı Yaşar Aydın, festivale büyük rağbet olduğunu ve festival
boyunca 30 ton et tüketildiğini söyledi.
Adana Valiliğinin ev sahipliğinde “Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla Büyükşehir
Belediyesi, ilçe belediyeleri ve odaların destekleriyle düzenlenen ‘Adana
Lezzet Festivali’ne bu yıl 270 bin kişi katıldı. Türkiye ve dünyanın dört bir
yanından festival için gelen misafirler, Adana kebabına ve geleneksel yemeklere
hayran kaldı. 3 gün süren festivalde kebap stantlarında vatandaşlara Adana’nın
eşsiz lezzetlerinden biri olan Adana kebabı sunuldu. Geçen yıl 15 ton etin
tüketildiği festivalde bu yıl yoğun katılımla et severler 30 ton et tüketti.
“Adana’ya yakışacak bir festivaldi”
Yaşar Aydın, bu yıl Lezzet Festivali’nin geçen yıla göre daha iyi olduğunu
ifade ederek, “Çok güzel bir festival atlattık. Öncelikle Vali Mahmut
Demirtaş’a çok teşekkür ederim. Gerçekten çok büyük katkıları oldu.
İnsanlarımız aradığı her şeyi 1 günde buldu. Aylarca arayıp da bulamadığı
lezzetleri bir günde tattı. Çünkü hepsi bir aradaydı. Çok yoğun ilgi vardı.
Resmi rakamlar 270 bin ama daha fazlası vardı. 300 bin kişi vardı. Et 30 ton
rahat gitmiştir. Ben tek başıma 3 ton sattım. Kuyruk vardı hep. Herkes
neşeliydi. İsteyen oyun alanına gidip oynuyor, isteyen geziyordu. Adana’ya
yakışacak bir festivaldi” diye konuştu.
“Adana’da kebap yiyen başka yerde yiyemez”
Adana’nın hak ettiği yere gelmesi için herkesin çalışması gerektiğini aktaran
Aydın, “Adana hak ettiği yere gelecek ve geldi. Çünkü bu kadar festival yapılıyor
her yerde ama bu kadar talep hiçbir yerde yok. Adana farklı. Adana’da kebap
yiyen başka yerde yiyemez. Bütün esnaflarımız mutluydu. Herkes iş yaptı.
Adana’mız için hepimiz bir olalım, birlik olalım. Lezzet için herkesin birlikte
ve beraber olması lazım. Gez dünyayı ye Adana’yı” ifadelerini kullandı.