Adana’da 5.genetik günleri ‘Nörogenetik Sempozyumu’
ADANA (BÖLGE)-5. Adana Genetik Günleri “Nörogenetik Sempozyumu” Adana Sheraton Hotel’de gerçekleştirildi. Geniş bir katılımla yapıldı. İki gün süren sempozyum da katılımcılara genetik ve nörogenetik alanındaki son gelişmeler anlatıldı, çeşitli bilgi alışverişinde bulunuldu.
Türk Nöroloji Derneği ve Tıbbi Genetik Derneği’ni ilk kez bir araya getiren toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.
Toplantıya ev sahipliği yapan isimlerden biri olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Filiz Koç, bu yıl 5. Si düzenlenen bu toplantıda Nöroloji ve genetik alanında çalışmalar yapan uzmanların bir araya gelmesinin son derece önemli olduğunu dile getirdi. Toplantı boyunca katılımcıların çeşitli sunumlarla nöroloji ve genetik alanındaki son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olacaklarını belirten Koç, tüm katılımcılarada katkılarından dolayı teşekkür etti.
Toplantıya diğer ev sahipliği yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atı Bişgin ise Tıbbi Genetik Bilim Dalı’nın günümüzde artık tıp alanında büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, yapılan bu toplantının da bu açıdan büyük önemi olduğunu söyledi.
Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ise bu önemli toplantıya Bölge ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan konusunda uzman isimleri Adana’da misafir etmekten son derece mutlu olduklarını dile getirerek, Çukurova Üniversitesi’nin bilimsel misyonunu bu ve benzeri toplantılarla sonuna kadar yerine getirmeye gayret gösterdiğinin altını çizdi.
Daha sonra toplantı Türk Nöroloji Derneği Nörogenetik çalışma grup Moderatörü Prof. Dr. Nerses Bebek ve Tıbbi Genetik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün’ün açılış konuşmaları ile devam etti.
Sempozyumun ana konferansında Prof. Dr. Münis Dündar ” Gen nasıl karar verir?”, Prof. Dr. Mehmet Emin Kansu “Kök Hücre Tedavileri” ile ilgili konuşmalar yaptı. Temel Bilimler ve klinik bilimlerden alanında duayen hocalar ise genetiğin bugünü yarını, yapılan araştırmalarla ilgili önemli bilgiler aktardı. Ayrıca genetik hastalıklarda tanı ve tedavi yöntemlerinin aktarıldığı toplantıda güncel tedaviler tartışıldı.