ADANA’DA DA KIŞ KAPIYA DAYANDI

Adana’da etkili yağmur ve sert rüzgar bir camiinin minaresinin kırılmasına neden oldu. Kozan’da sağanak yağışlardan dolayı cadde ve sokaklar su altında kaldı, bir istinat duvarı çöktü. Tufanbeyli ilçesi ile Kayseri karayolu bağlantısı yoğun kar nedeniyle trafiğe kapandı.. Ceyhan’da yoğun yağışlar nedeniyle trafik durdu, ASKİ ekipleri alarm durumuna geçti.

BÖLGE (HABER EKİBİ)-Adana ve ilçelerinde yoğun yağmur ile kar yağışları hayatı felç ederken, yol ve sokaklar aşırı yağış nedeniyle trafiği felç ederken, Tufanbeyli –Kayseri ulaşımı yoğun kar nedeni trafiğe kapandı.

Yoğun Kar ve yağmur”un etkilediği Adana ve ilçelerinde son durum şöyle oldu;

KOZAN

Adana’nın Kozan ilçesinde  akşam etkili olan şiddetli sağanağın sokaklarda oluşturduğu hasar gün ağarınca ortaya çıktı.

Çanaklı Mahallesi’nde, inşaat çalışmasının bulunduğu alandaki apartmanın istinat duvarı dün gece büyük bir gürültü ile çöktü.

Zabıta ekipleri çöken alanın bulunduğu yerde güvenlik şeridi çekerken, çöken istinat duvarı apartman bahçesindeki ağaçlarla birlikte hasar gördü. Şiddetli sağanak kentin ana caddelerinde ve mahalle aralarında da hasara neden oldu. Çalışma yapılan sokaklarda geniş yarık ve çukurlar oluştu.

lçede dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Tufanbeyli’yi Kayseri‘ye bağlayan Gezbel ve Kurubel geçitleri de ulaşıma kapandı.

Karayolları ekipleri, kapanan geçitleri açmak için çalışma başlatırken, ilçe merkezinde de trafikte aksamalarının giderilmeye çalışıldığı bildirildi.

Kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreyi bulurken, yağış devam ediyor.

ADANA MERKEZ

Adana’da akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle bir mahallede bulunan caminin 24 yıllık minaresi yıkıldı. Minare mahallenin elektriğini sağlayan trafonun üzerine yıkılırken mahallenin tamamında elektrikler kesildi.
 Yüreğir ilçesine bağlı Cırık Mahallesi’nde bulunan bir caminin 24 yıllık minaresi kuvvetli rüzgara dayanamayıp yıkıldı. Minare mahallenin elektriğini sağlayan trafonun üzerine yıkıldı. Cırık mahallesinde şuan elektrikler tamamen tamamen kesilince gelen ekipler hasarın giderilmesine çalıştı.. Minarenin yıkılmasıyla camide ve çevresinde maddi hasar meydana geldi.
Cırık Mahallesi Muhtarı Emin Memiş, olayı şöyle anlattı; “Yağmur yağıyordu, fırtına geldi. Ondan sonra bir gürültü geldi saat 18.30 ile 19.00 arasında. Bir baktım imam geldi, caminin minaresinin yıkıldığını söyledi. Minare trafonun üzerine ve taziye evinin çatısına düşmüş. Minare trafonun üzerine düştüğü için köyde şuan da elektrik yok, verilecek durumda da değil. Yetkililer,  gelecekler. Elektrik verip veremeyecekleri  belli olacak. Yetkililerden yardım istiyoruz, minaremizi geri yaparlarsa çok memnun oluruz.” .

CEYHAN”DA

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur Ceyhan’da da hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağmur nedeniyle ilçe merkezinde birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Araç sürücülerine zor anlar yaşatan yağış, ilçe merkezinde bazı mahallerde elektrik kesintisine neden olurken, bazı evlerin çatıları uçtu. Ceyhan’ın bazı caddeleri sular altında kalırken ASKİ ve itfaiye ekipleri seferber oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor