ADANA’DA DEPREMDE ÖLENLER ANILDI

(HABER MERKEZİ)- Deprem Dayanışma Derneği, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Adana’da depremin meydana geldiği saat 04.17’de anma etkinliği düzenledi. Hayatını kaybedenler, yıkılan binaların enkazının kaldırıldığı alanlarda anıldı. Maraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde Adana’da 13 bina yıkıldı, 418 kişi hayatını kaybetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da düzenlenen bu anmaya katıldı. Adanalı yurttaşlar anmada; “Unutmak yok. Affetmek yok. Helalleşmek yok” yazılı pankart taşıdı.

Merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi’nde depremde yıkılan Alpargün Apartmanı’nda hayatını kaybeden 96 kişi için yakınkları anma etkinliği düzenledi. İlk depreminr yaşandığı saat 04.17’de binanın enkazının kaldırıldığı alana gelen vatandaşlar, “Hayatlarımız enkaz altında kaldı, Acımız da öfkemiz de büyük’ yazılı pankartlar açarak tepkilerini dile getirdiler.

Duygulu anların yaşandığı anmaya katılanlar, kaybettikleri yakınları için gözyaşı dökerlerken, binanın tutuklu müteahhidi Hasan Alpargün’ün en ağır cezayla cezalandırılmasını istediler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor