ADANA’DA EKMEK 10 LİRA

(HABER MERKEZİ)-Adana’da toplu taşıma zammından sonra, ekmeğe de zam geldi. Adana Fırıncılar Odası’nın almış olduğu karara göre, 1 Haziran (yarın) tarihinden geçerli olmak üzere 210 gram somun ve pide ekmek 10 liradan satılacak.

Daha öcne de Adana’da 2023 yılı Temmuz ayında 5 liraya satılan ekmeğe yüzde 50 zam yapılmış, ekmek fiyatları 7,5 lira olmuştu. Adana Fırıncılar Odası, artan girdi maliyetlerini gerekçe göstermiş ve ekmek 17 Şubat’tan itibaren 8 liradan satılmaya başlanmıştı.

Son olarak İstanbul’da 210 Gram ekmeğin fiyatının 10 liraya yükselmesiyle birlikte Adana Fırıncılar Odası da yaşanan maliyet artışı karşısında ekmeğe zam talebinde bulunmuş,  girdi maliyetlerinde yaşanan fiyat artışı karşısında esnafın zor duruma düşmesi nedeniyle 210 gram somun ve pide ekmeğin satış fiyatının 10 Lira olması için başvuruda bulunduklarını söylemişti.

Adana Fırıncılar Odasınca Bakanlığa yapılan başvuru fırıncılar adına olumlu sonuçlandı ve Adana’da yarından itibaren 210 gram ekmek 10 liradan satışa sunulacak.

Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, geçtiğimiz günlerde habere taşıdığımız bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Maalesef biz de diğer kentlerdeki Fırıncılar Odaları gibi zam talebinde bulunduk. Gönül ister ki, girdi ürünlerimize zam gelmesin biz de zam yapmayalım. Ancak fiyat artışı karşısında zam talebi yapmaktan başka çaremiz kalmadı. Talebimiz 210 Gram ekmek fiyatının 10 liradan satılması.” demişti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor