Adana’da gastronomi şöleni yaşanacak
ADANA (İHA) – Adana mutfağını Akdeniz ülkeleriyle
buluşturacak olan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı
düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Bu kadim kentin hem ulusal ve hem de
uluslararası arenada daha fazla tanınması için elimizden gelen gayreti
göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Adana Valiliğinin ev sahipliğinde 4-6 Ekim tarihleri arasında “Büyük Akdeniz
Şöleni” temasıyla düzenlenecek olan “3. Uluslararası Adana Lezzet
Festivali” için kentteki bir restoranda basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, ilçe belediye başkanları, STK temsilciler, sosyal medya fenomenleri
ve basın mensupları katıldı.
Toplantının açılışında festivalle ilgili detaylar paylaşıldı. Festivalde
uluslararası isimlerin yanı sıra ünlü şeflerin ve yerel ustaların şovlarıyla üç
gün boyunca Adana’da bir gastronomi şöleni yaşanacak.
“Hedefimiz 5-10 milyon turist”
Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentte son
3-4 yıldır olumlu gelişmelerin olduğunu ve Adana’nın kabuğunu değiştirdiğini
belirterek, “Gerilemeye başlayan, Adana’ya yakışmayan bir seyir izlemeye
başlayan kentimiz bir başka yöne dönüyor. Kabuk değiştiriyor. Burada bir sürü
etkinliğin, yapılan işlerin etkisi var. Lezzet Festivali, Altın Koza Film
Festivali, Kebap ve Şalgam Festivali ve Portakal Çiçeği Karnavalını yapıyoruz.
Hepsinin güzellikleri tatma konusunda artısı var. Bunun en büyük göstergesi
neredeyse turist gelmeyen memleketimize bugün 1 milyon turist gelmeye başladı.
Hedefimiz 5-10 milyon turist olmalı. Bu çok yakın gelecekte olacak bir şey
değil ama bunu gerçekleştiren sebeplere de bakmak lazım. Adana’da bunlar
önceden yok muydu. Adana tarım kenti, lezzet diyarı, bir ucu deniz, bir ucu dağ
olan bir kentimiz değil miydi. Bizim göreve gelmemiz ve birlikte çalışma
arzumuz vardı. Bir takım kaptanına ihtiyacımız vardı. O da Vali Mahmut Demirtaş
oldu. Çok teşekkür ediyoruz ” diye konuştu.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise “Festivale katılmak üzere ilimize gelen
konuklarımızın en iyi şekilde karşılanması, ağırlanması ve kentimizden memnuniyet
içerisinde ayrılmaları için tüm hemşehrilerimiz ve işletmelerimiz gereken
duyarlılığı, ilgiyi ve alakayı göstermelidir” diye konuştu.
“Gastronomi destinasyonuna dönüştüreceğiz”
Adana’nın gastronomi kenti olması için gerekli adımların atılacağını kaydeden
Demirtaş, “Unesco tarafından Adana’nın gastronomi kenti olarak tescillenmesi
ile 32 ürüne ilişkin coğrafi işaret alınması hususlarındaki başvurularımıza bir
kez daha dikkat çekmek istiyorum. Bu fevkalade önemli adımlarla Adana’nın
gastronomi turizmine dair potansiyelini daha üst seviyelere çıkaracağız. Adana
Lezzet Festivali, Gastronomi Kenti ve Coğrafi İşaret Başvuruları başta olmak
üzere, gerçekleştirdiğimiz tüm proje ve çalışmalarla Adana’yı önemli bir
gastronomi destinasyonuna mutlaka dönüştüreceğiz. Kentimizin gastronomi başta
olmak üzere tüm turizm potansiyelini harekete geçirecek her projeyi
desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu kadim kentin hem ulusal ve hem de uluslararası
arenada daha fazla tanınması, bilinmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye
devam edeceği” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Vali Demirtaş, Adana’yı tekrardan tarım, sanayi, lojistik ve turizm
başta olmak üzere her alanda parlayan yıldıza dönüştüreceklerini belirtti.