Adana’da gelen haciz Zonguldak’ta gelmedi

(HABER MERKEZİ)-Zonguldak’ta belediyeden 100 bin lira alacağı olan işadamı, AK Partili başkanın makam odasına haciz koydurdu. Ancak İcra Müdürlüğü ‘kamu malı’ diyerek haczi durdurdu. Olay akla CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın makam odası için aynı yasa maddesiyle verilen haciz kararının uygulanmasını getirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın makam odasındaki eşyaların belediyenin borcuna  karşılık haczedilmesinden bir süre önce aynı haczi işlemi Zonguldak’a bağlı Kozlu’nun AK Partili belediyesinde yaşanmıştı.

Kozlu Belediyesi’ne iş makinesi hizmeti veren ve 2012 yılından kalma 100 bin lira alacağı olan Murat Ertürk, alacağını tahsil edemeyince Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın makam odasına haciz koydurdu. Başkan Bektaş ise Belediye Meclisi’nden karar çıkartarak makam odasındaki eşyaların ‘kamu malı’ olduğunu ve haczedilemeyeceğini belirtti, haciz işleminin durdurulmasını istedi. İcra işlemine giden Zonguldak 1’inci İcra Dairesi, Ali Bektaş’ın savunmasını haklı bularak makam odasındaki eşyaların kamu malı olduğu gerekçesiyle haczedilemeyeceğini tutanak altına aldı.

Davacı Murat Ertürk, Kozlu Belediyesi’den kendisi gibi yüzlerce insanın alacaklı olduğunu belirterek, “Daha önceki belediye başkanının makam aracını da haczettirmiştim. İcrada sıra çok olduğu için paramızı tahsil edemiyoruz. Belediye ile iş yapan insanlar paralarını alamıyor. Ben de ibret olsun diye Ali Bektaş’ın makam koltuğuna haciz koydurdum. Ancak belediye meclisinde karar aldırarak koltuğun ‘kamu malı’ olduğunu beyan edip haciz işlemini durdurttu. Hakkımı aradığım için Kozlu’daki işyerim zabıtalar tarafından taciz ediliyor. Haciz işleminin yenilenmesi için bir kez daha yasal başvurumu yaptım. Alacağımı tahsil edene kadar hukuki mücadelem sürecek” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor