ADANA’DA PKK OPERASYONU

Adana terörle mücadele ekipleri 28 şüphelinin evine eş zamanlı olarak baskın yaptı ve toplam 35 şüpheli gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınanlar arasında HDP’li Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı F.B’nin de bulunduğu, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Nerede bulursak yakalayacağız” açıklamasında bulundu.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana’da önceki gece bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında HDP”nin Seyhan Belediye Meclis üyesi olmak üzere toplam 38 kişinin ev ve işyerlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce PKK/KCK’nın Çukurova Bölge yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldı. 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

HDP Adana İl Eş Başkanları Mehmet K. İle Helin K. Ve Seyhan Belediyesi’nin HDP’li Meclis üyesi ve  Başkan Yardımcısı Funda B.’nin de aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalanması için sabahın erken saatlerinde düzenlenen operasyon ve soruşurmanın sürdüğü bildirildi.

NASIL BAŞLADI?

Alınan bilgilere göre, zanlıların önceden belirlenen evlerine özel harekat polisleri koç başlarıyla kapıları kırıp içeri girdi. Polis, şüpheli şahısları yere yatırıp etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

HDP Adana İl Başkanları Mehmet K. İle Helin K.ve Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda B.’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda zanlı gözaltına alındı. Polis, Seyhan Belediyesi’nde başkan yardımcısının odasında da arama yaptı.

ZANLILAR SORGULANIYOR

Adana merkezli Mersin, Diyarbakır ve Mardin’de terör örgütü PKK/KCK/TDÖ’nün Çukurova yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında HDP İl Eş Başkanları Mehmet K. ve Helin K. ile Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda B.’nin da aralarında bulunduğu 35 şüphelinin gözaltına alınarak sorgulandıkları bildirildi.

Öte yandan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, çok sayıda dijital materyal ile örgütsel kitap ele geçirildiği 3 firari şüpheliyi yakalamak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

BAKAN SOYLU: 38 KİŞİDEN 36’SI GÖZALTINDA

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından yaptığı  açıklamada, ”Dernek, Belediye, PKK-KCK tezgahı kurmuşlar! Başsavcılık ve Emniyet koordinasyonunda Adana’da, uzun süre takip ile yapılan operasyonda, 38 kişiden 36’sı gözaltında. Aralarından biri, belediye kadrolarında, biri de KCK/TDÖ sözcüsü Ayşe Irmak. Nerede bulursak aman vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor