ADANA’DA SADE TÖREN

İlk tören Adana Şehir Müzesi’nde düzenlenen törenle yapıldı. Askeri ve mülki amirlerin yanısıra, milletvekilleri ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP’de kutlamaya bir yürüyüşle katıldı. Akşam saat 18’de CHP İl Başkanlığı önünden başlayan yürüyüş, Duygu kafe önünde son buldu.

HABER: KERİME LARA ALTUN

ADANA (BÖLGE)-Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. Yılı dün tüm yurtta ve yabancı ülkelerdeki elçiliklerimizde törenlerle kutlandı..

Adana Valisi Süleyman Elban, düzenlenen törende  Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 97. yıl dönümünde tebrikleri kabul ederken, aynı gün saat 18’de  CHP il Başkanlığı önünden Milletvekilleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile vatandaşlar kutlama yürüyüşü yaptı. Yürüyüş akşam 19.15’te Duygu Kafa önünde son buldu.

Cumhuriyet Bayramı törenlerinden İlki tören Adana Şehir Müzesi’nde düzenlenen törenle gerçekleşti.  Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral  Gürel Özusta, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, vali yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları, askeri ve mülki erkan, ilçe belediye başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tebrikleri kabulünün ardından bir konuşma yapın Vali Elban,  Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamaktan dolayı büyük bir onur duyduğunu belirterek “Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı birçok kutlama etkinliğinin iptal edildiğini, ertelendiğini ya da format değişikliği yapılmak zorunda kalındığını” söyledi. Vali Elban, “Bu coşkuyu gelecek yıllarda daha fazla yaşayıp meydanlarda, sokaklarda ve her türlü alanda kutlayabilmemiz için bugün coşkumuzu Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi anlatan birçok makale, kitap okuyup belgesel izleyerek değerlendirmeliyiz ve özellikle de yavrularımıza anlatmalı ve heyecanımızı onlarla paylaşmalıyız. Bunu yapmak gelecek yıl yaşayacağımız coşkulu günler bakımından çok önemli.” dedi.

“YERİMİZDE SAYMAK, AZ ÇALIŞMAK, AZ ÜRETMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK.”

Konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduktan sonra emanet ettiği en önemli kitlelerden birinin gençler ve Türk milleti olduğunu belirterek sürdüren Vali Elban “Cumhuriyetin kuruluşuyla ilgili o zor ve sıkıntılı süreçten sonra artık bu milletin geriye bakmaktan çok Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koymuş olduğu ‘muasır medeniyetler’ seviyesine yücelmesi gerekiyor. Bunun için de dinamik, ufku geniş, vicdanı hür nesillere ihtiyacımız var. İşaret edilen o nesillerde en önemli kaynağımız; insanımız ve onların da en dinamik kesimi gençlerimizdir. Biz bu zor coğrafyada bugün de benzer şartları yaşıyoruz. Yerimizde saymak, az çalışmak, az üretmek gibi bir lüksümüz yok. Bu sebeple dünden daha çok çalışmak, üretmek, geliştirmek, araştırmak ve geleceğe her gün emin adımlarla yürümek için dünden daha fazla şeyler yapmak mecburiyetindeyiz. Onun için de Cumhuriyete gidilen yolda başta Milli Mücadele dönemi olmak üzere ondan önceki dönemde verilen mücadeleyi iyi görmek, iyi tahlil etmek ve bize bu emaneti getiren büyüklerimizin neler yaşadığını iyi anlamak ve bugünün şartlarının o günlerin şartlarından çok daha kolay olduğunu bilip çok çalışmak zorundayız.” dedi.

Bu vatanın bin yıldan beri vatanlaştırılabilmesi için çok fazla şehit kanının döküldüğünü ve hala şehit vermeye devam edildiğini ifade eden Vali Elban “Yaşadıklarımızı hiçbir zaman unutmuyoruz.” diyerek vatanımızı düşman işgalinden kurtaran ve milletimizin karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatanı korumak uğruna mücadele ederek bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve canını ortaya koyan tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle andı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor