“Adana’da tarımsal ürün çeşitliliği artıyor”
ADANA (BÖLGE)-Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden temin edilen fidelerle, Sarıçam Bayramhacılı’da toplam 83 dekarlık arazide başlatılan Lavanta, Kekik, Adaçayı ve Balkabağı üretimini inceledi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin’in de hazır bulunduğu incelemeleri sırasında, proje gönüllüsü çiftçi Mehmet Karacan’dan, ekilen ürünlerin durumu hakkında bilgiler alan Vali Mahmut Demirtaş, bu tür uygulamaların, tarımsal zenginliğin artmasına önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti.
İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ise incelemeleri sırasında Vali Mahmut Demirtaş’a verdiği bilgilerde, proje kapsamında 10 dönüm Anadolu adaçayı,10 dönüm İzmir kekiği (bilye kekik), 20 dönüm lavanta ekimi yapıldığını, adaçayında hasat zamanına gelindiğini ifade etti.
Vali Mahmut Demirtaş’ın arazideki incelemeleri, projede emeği geçenlere teşekkür edip, daima destekçileri olduklarını belirttiği tüm üreticilere bereketli kazançlar temennisinde bulunmasıyla sona erdi.
KANARYA YEMİ ÜRETİMİ
Vali Mahmut Demirtaş, arazideki incelemelerini tamamlanmasının ardından, Sarıçam İlçesi Sofulu Mahallesi Çiftçilerinden Veli Özdemir tarafından sürdürülen ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından desteklenen kanarya yemi üretim denemesini inceledi. Vali Demirtaş, Dönüm başına 350 kilogram verim alınarak başarıyla uygulanan projeden dolayı ilgililere teşekkür etti.
AKVARYUM BALIKÇILIĞI
Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce desteklenen ve 10 kadın girişimci tarafından sürdürülen “akvaryum balığı üretim” çalışmalarını inceledi.
Projede yer alan kadın girişimcilerden, akvaryum balığı üretim çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Mahmut Demirtaş, kadınların bu tür projelere yönelik ilgilerinin hem ekonomiye hem de aile bütçesine katkı sağlaması açısından hayli önemli ve yararlı olduğuna dikkat çekti.
Vali Mahmut Demirtaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin’den proje hakkında ayrıntılı bilgiler aldı.
Tekin, verdiği bilgilerde proje kapsamında evleri uygun olan 10 kadının belirlendiğini ve bu kişilere Türkiye İş Kurumu aracılığıyla “Akvaryum Balığı Yetiştirme” konusunda eğitim verildiğini belirtti.
İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin’e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş inceleme ziyaretinde kadın girişimcileri tebrik etti ve başarılar diledi.
BETA FİDANCILIKA DA GİTTİ
Vali Mahmut Demirtaş, kent ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan firmalara düzenli olarak gerçekleştirdiği inceleme ziyaretlerini, meyve ve fidancılık sektöründe faaliyet gösteren BETA Fidancılık Firmasında sürdürdü.
Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte gerçekleştirdiği ve İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin’in de hazır bulunduğu incelemeleri sırasında firma yöneticileri Gürsel Tanrıver ve Emine Tanrıver’den üretim, istihdam ve ihracat konularında bilgiler aldı.
AR-GE’YE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR
Firma yöneticileri Vali Demirtaş’a verdikleri bilgilerde, 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Beta Fidancılık’ın, Damızlık parselleri, Biyoteknoloji ve Doku kültürü Laboratuvarları, tam otomasyonlu seraları ve deneyimli uzman kadrosuyla meyve ve fidancılık sektöründe Ar-Ge yapan, teknoloji üreten entegre bir firma olduğunu ifade etti.
ÜRÜNLERİN YÜZDE 60’I İHRAÇ EDİLİYOR
Firma yöneticileri, Vali Mahmut Demirtaş’a verdikleri bilgilerde, tesislerde üretilen ürünlerin yüzde 60’ının yurt dışı pazarlara ihraç edildiğini, BETA Ar-Ge departmanında meyve ıslah projeleri ve moleküler biyoloji çalışmalarının en titiz şekilde yürütüldüğünü belirtti.
Verdikleri bilgilerin yanı sıra fidancılık sektöründeki başarılı çalışmaları ve Ekonomiye katkılarından dolayı firma yöneticilerine teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise, üretim ve istihdama katkı sağlayan firmaların daima yanlarında olacaklarını vurguladı.
Vali Mahmut Demirtaş’ın BETA Fidancılık Firması’ndaki inceleme ziyareti, firma yöneticilerinin şahsında tüm yatırımcılara başarılar dilemesiyle son buldu.