ADANA’DA TEFECİ 2 KARDEŞİ KAÇIRDI

Alacaklısının iki çocuğunu kaçırıp plastik kelepçe ile pencere demirine bağlayan,daha sonra babalarını da rehin alan bir tefeci olayı.

(HABER MERKEZİ)-Yer Adana’nın Seyhan İlçesi’nin Sümer Mahallesi.. Bu mahallede bir alacaklı ile borçlunun mafya filmlerine konu olacak bir baba ve çocuklarının kaçırılma olayı yaşandı..

İddiaya göre olay şöyle oldu;

35 yaşındaki   Ali B.36 yaşındaki  Bilal Ş.’ye borç para verdi. Ancak, parasını tahsil edemeyince 8 ve 6 yaşlarındaki çocuklarını kaçırdı. Kaçırılan çocukların  ellerine plastik kelepçe taktı, pencere demirine bağladı, saçlarını  jiletle kazıdı Fotoğraflarını babaları Bilal Ş.’ye yollayıp   çocukları serbest bıraktı. Ali B., çocukları bıraktıktan sonra bu kez  borçlusunu rehin aldı.

 Bilal Ş.’nin eşini kaçıranı polise ihbar edince  geçen polis, Ali B. ile  kendisine yardım eden Erdal A.’yı gözaltına aldı.

Polisin aldığıifadeye göre olay şöyle gelişti ;

Ali B., kuzeni Songül Ş.’nin (33) eşi Bilal Ş.’ye 7 bin 150 TL borç verdi. Ödeme tarihi yaklaşınca parayı vermeyen Bilal Ş., Ali B. tarafından hazırlanan  13 bin TL, daha sonra 17 bin TL ve 27 bin TL’lik senetlere imza atmaya zorlandı. Bilal Ş.’nin senetleri imzalamayı reddetmesi üzerine öfkelenen Ali B., 18 Eylül akşamı evlerinin önünde oyun oynayan H.Ş. (8) ve Ç.Ş.’yi (6) kandırarak evine götürdü. Ali B., evinde rehin tuttuğu çocukların saçlarını jiletle kazıdıktan sonra ellerini plastik kelepçeyle pencere demirine bağladı.

Sanık, aileye gözdağı vermek amacıyla çocukların fotoğrafını çekerek Bilal Ş.’ye yollayıp  çocukları serbest bıraktı.

Bilal Ş.’den kredi çekip, borcunu ödemesini isteyen Ali B.olumsuz yanıt alınca 21 Eylül’de kaçırıldı. Eşinin rehin tutulduğunu öğrenen Songül Ş., durumu polise bildirdi. İhbar sonrasıİl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, Ali B.?nin evine düzenlediği operasyonda Bilal Ş.’yi kurtardı ve olaya karıştığı öne sürülen Erdal A.’yı da yakaladı.’

   ‘ Bilal Ş. Olayı şöyle anlattı;

   “Çocuklarımın ellerini iple bağlayıp telefonuma fotoğraflarını attı. ‘Ben milletin parasını yemeyi severim, tefeciyim’ dedi. Çocuklarım aşağıda oynarken evine çağırmış, saçlarını jiletle kesmiş. Ellerini bağlamış. Bu zamana kadar kavra olmasın, diye hep alttan aldım. Yaptığı her şeye göz yumdum.” 15 gün önce beni de evine götürüp saçlarımı jilete vurdu.

‘BİZİ ZORLA TUTUYORDU’

Songül Ş. ise Ali B.’nin kendilerini devamlı tehdit ettiği için çok korktuğunu belirterek, “‘Ben senin akrabanım. Neden böyle yapıyorsun?’ dedim. ‘Ben faize para vermiyorum’ dedi. Böyle demesine rağmen parayı hep yükseltti. Kaçmamızdan korkuyordu. Bize ‘Hadi kaçtınız, sizi bulamadım, ne olacak” deyip gece 4’e kadar evde kontrol altında tutuyordu” diye konuştu. Adana Emniyet Müdürlüğü”ne bağlı polisler, her iki sanığı ifadelerinden sonra adliyeye sevkedildi ve sanıklar verdikleri ifadeden sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor