Adana’da THM resitali

HABER: Mehmet KOL

ADANA (BÖLGE)-Adana’da faaliyet gösteren Kayışlı Mahallesi Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KAYDER) tarafından bahar konseri düzenlendi. Şef Orhan Üstekidağ yönetimindeki Su Damlası Halk Müziği Korosu’nun verdiği Türk Halk Müziği konserine, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen ve Çiğdem Boğa’nın sunuculuğu yaptığı etkinlikte, Sevgi Akyol, Belgin Üstekidağ, Emel Yaluk, Yıldız Çevrim, Semra Yüksekdağ, Nevin Özataş, Ülkü Serinsöz, Gelincik Aydemir,  Gül İkikardeş, Sema Şimşekyılmaz, Sevim Koyuncu, Nalan Zereyak, Gülşen Ermiş, Nilgün Zeytuncu, Necmi Akyol, Yılmaz Avcil, Ahmet Çevrim, Gazi Öksüz, Şenel Kırmızıdam, Kamer Gezginci, Cemal Keskingöz, Mehmet Filazioğlu, İlhan Zereyak ve Seydi Aras sahne aldı.

KORO VE SOLO TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Teyfik Uğurlar, Murat Sanatkar, Mehmet Filazoğlu, Mert Şimşekyılmaz, Ali Kırbak, Barbaros Elkan, Ferhan Gültekin, Nuri Hepsağ, Ersin Bozdağ, Yılmaz Tatlı ve Süleyman Bozdağ’dan oluşan saz heyetinin çaldığı enstrümanlar eşliğinde salonu dolduranlara 3’ü Arapça, 23’ü Türk Halk Müziği olmak üzere toplam 26 parça sunuldu.  Koro, hem hüzünlü hem de neşeli türkülerden oluşan repertuarıyla keyifli dakikalar yaşatırken, zaman zaman da solo olarak solistler birbirinden değerli eserleri seslendirerek dinleyenlerin adeta kulaklarının pasını sildi. Konser bitiminde salonu dolduranlar,  sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. Konseri, bestekar yönüyle de tanınan ve halk müziğine sayısız eserler kazandıran Prof. Dr. Halil Atılgan da dinleyenler arasındaydı. 

HALK MÜZİĞİ KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI

Konserin amacı hakkında bilgi veren THM Sanatçısı Necmi Akyol, ‘’Türk Halk müziği, gerçekten çok güzel, duygu yüklü ve önemli ezgilere sahiptir. Kendinizi geliştirebilmek, istediğiniz zaman rahatlayabilmek veya eğlenmek istediğiniz zaman, bunu doruklarında yaşamak, duyguları aktarmak için THM mükemmel bir başvuru kaynağıdır’’ dedi. ‘’Her insanın Türk Halk Müziği dinlemesine, en azından bilmesine gerek vardır’’ ifadelerini kullanan Akyol, ‘’Geçmiş, geçmişte kalırsa yok olur. O yüzden bu gibi konserler ile kültürümüzü ayakta tutmaya çabalıyoruz ki, gelecek kuşaklara miras olarak aktarılabilsin…’’ dedi. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor