ADANA’DA TRAFİK VE ŞEHİR HASTANESİ

Kentte nüfus arttıkça sorunlar da artıyor.. Mesela, bunların en büyüğü

trafik.. Gerçekten özellikle Adana’da bu trafik sorununa ve ulaşımdaki aksaklıklara bir çözüm bulmak gerek..

Aylardır Şehir Hastanesi’yle ilgili sorunu dinliyoruz.. Konu yine trafik..

Hasta diyor ki;

 “Halk otobüsüne biniyorum, şehir hastanesine gideceğim.. Otobüs köprüden üniversiteye dönüyor.. -Kardeşim şehir hastanesine gideceğim- diyorum, şoför -oraya kadar gidemiyoruz, Belediye izin vermiyor- diyor.. Ben rahatsızım diyorum, şoför – ceza yerim amca- diyor”

Benzer şikayetler çok geliyor.. Belediye yekililerine de geldiğini öğrendik..

Arkadaşlarımıza mağdur olan vatandaşlar ve halk otobüsü yetkilileriyle görüşüp haber röportaj yapmalarını, konuyu Belediye yetkilelerine ulaştırılmasını istedik..

Haber röportaj yapıldı, bugün birinci sayfadan geniş olarak verdik..

Gerçekten, yazın sıcağında, kışın yağmurunda soğuğunda bu hastalara çin işkencesi çektiriliyor..

Halk Otobüsleri Başkanı Mustafa Uslu da öyle diyor.. Sorunu defalarca dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye götürdüklerini ve çözüme yanaşmadığını söylüyor..

Umut şimdi Başkan Zeydan Karalar’da.. Vatandaşlar da, Halk Otobüsleri Başkanı da Karalar’dan umutlu, sorunun çözüleceğine inanıyor.

Ha bu arada Adana trafiğinin kilitlenmesi ile ilgili görüşleri de Var Halk Otobüsleri Başkanı’nın, bu yönde dersine iyi çalışmış..

Eğer uygun görürse sayın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Halk Otobüsleri Başkanı hem Şehir Hastanesi’ne ulaşımla ilgili, hem de Adana trafiğiyle ilgili görüşlerini satır başlarıyla ifade etmek istiyor..

Eeee… Halkın adamı bu talebi reddetmez sanıyoruz..

……………

……

ADEM BUGÜN ÖLECEK!

Adem Durmaz 47 yaşında ve hayatının balarını yaşayan bir gençti.. Evliydi, iki de çocuğu vardı.. Mutlu bir hayat sürdürüyordu..

Adem. Metal Sanayi sitesinde  “Durmaz Soğutma Endüstriyeli” mutfak imalat işleri yapıyordu.

Zaman zaman alkol alırdı Adem.. Ekonomik kriz kendisini de etkilemişti.. Bir şişe rakının fiyatı uçmuştu.. “Birşey olmaz” diye düşündü, kaçak rakı içti..Bir süre sonra başı döndü, gözleri bulandı.. Bayıldı sandılar, doğru hastaneye yetiştirdiler.. Doktorlar müdahale etti, Adem kendinde değildi, şuurunu kaybetti..

Kaçak rakı, Adem’i komaya sokmuştu, doktorlar uyandırmak için çok çaba gösterdi, bir süre sonra odadan çıkarlarken, ailesine şu acı gerçeği açıkladı;

“Elimizden gelen her şeyi yaptık.. Tıbbi tüm imkanları seferber ettik. Maalesef Adem’in beyin ölümü gerçekleşti, tıbben yapacağımız hiçbir şey oy. İsterseniz, fişi çekebiliriz.”

Ailesi  “Allah’tan umut kesilmez. Fişi çekmeyin.. Ömür boyu ızdırap çekeriz. Belki bir mucize olur” dedi..

Doktorlar “Kalbi en fazla 2 gün daha dayanır, sonra durur” dedi..

Ailesi, hem umudunu koruyor, hem gün sayıyor..

Bugün son gün.. Bir mucize bekleniyor.. Ne yazık ki, o mucize gerçekleşmezse Adem Durmaz’ın kalbi bugün duracak.. İki çocuk yetim kalacak, bir eş hayat arkadaşını kaybedecek.. Ailesi, arkadaşları 47 yaşındaki Adem’i bir daha göremeyecek.

Bunu neden yazdık?

Saygıdeğer okurlar… Adem olayı, olaylar zincirinden sadece biri.. Çok kişi kaçak rakı nedeniyle hayatını kaybetti birkaç aydan beri..

Türkiye’de satılan alkol, dünyada en pahalı olanı.. Alım gücü ortalama geliri olan insanlar için o kadar yüksekki!..Bir işletme sahibi olsa da, ucuz maliyetli alkole yöneliyor..Son  iki aydan buyana kaçak alkolden ölenlerin sayısı resmi rakkamlara göre 20’yi aştı.. Ya gayrı resmi rakkamlar? Bilmiyoruz!

Bakın! Bu rakılar bakkalarda tezgah altında satılıyor.. Rakı sahate, bandrol sahte..

Aylardır yazıyoruz.. Kaçak rakı tüketimi hızla artıyor.. Denetim yetersiz.. Kaçak rakıları polis kontrolüyle yollarda değil, bakalların tezgah altında arayın..

Yollarda araçlar kontrol edilerek yapılan denetimler, sonucu pek etkilemez.. Tezgah altlarında arayın, göreceksiniz ki sahte bandroller de var.. Tıpkısının aynısı gibi..

ADEM BUGÜN ÖLECEK.. Belki kalbi bir iki gün daha direnecek.. Ama ADEM TIBBEN ÖLDÜ.

SON DAKİKA…

Adem’in kalbi dün akşam saatlerine doğru durarak hayatını kaybetti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor