ADANA’DA ULAŞIMA ZAM YARINDAN İTİBAREN GEÇERLİ

Adana’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 43 oranında zam yapıldı. Yeni zamlı tarife yarından itibaren uygulanmaya başlandı.

Adana’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 43 oranında zam yapılarak bir biniş 25 TL oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında 27 Mayıs’ta toplu taşıma ücretlerine yüzde 43 oranında zam yapılması kararı alındığı bildirildi.

Uzun süre bekletilen zam kararı bugün yapılan açıklamayla yarından geçerli olan yeni fiyat tarifelerine göre sivil binişlerde dolmuş 25 TL, belediye otobüsü ve metroda 21.50 TL ve özel halk otobüsleri biniş ücreti ise 24.50 TL oldu. Alınan yeni zam kararının ardından uygulanacak fiyat tarifesi şöyle:

-Dolmuş: Sivil 25 TL, Öğrenci 14.50 TL

-Belediye Otobüsü ve Metro: Sivil: 21.50 TL, Öğretmen 19 TL, Öğrenci 10 TL

-Özel Halk: Sivil 24.50 TL, Öğretmen 20 TL, Öğrenci 14.00 TL.

Evet fiyatlar gerçekten çok fazla artmış değil mi?

Yüzde 43 oranında zam ne demek?

Dolmuşçulara sorsanız aslında az bile yapıldığını, mazotun litre fiyatından vatandaşın haberdar olmadığını, zamların aslında daha da yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Ya her gün işine dolmuşlarla gitmek zorunda olan vatandaşlar açısından bakarsak;

Haftanın 6 günü işe gitmek zorunda olan bir kişinin haftalık ödeyeceği ulaşım ücreti dolmuşa bindiği takdirde gidiş geliş hesaplandığında 300 lira yapıyor.

Bir ayı 4 hafta olarak hesapladığımızda 1200 TL para yapıyor. Asgari ücretle çalışan bir kişinin sadece ayda 1200 TL yola verdiğini hesaplarsak, bunun günümüzde astronomik rakamlara ulaşan kirası, faturası derken yeme içmeye bile para kalmıyor.

Adana’da şehir içi ulaşıma yapılan zamlar haksız ve adaletsizdir. Bir an önce geri çekilmelidir.

Vatandaşları isyan ettiren bu duruma gelişmeye karşı şoförler savunma yapmak ve haklı kılıf uydurmak yerine vatandaşın halinden anlayarak bu zamların aşırı olduğunun farkına varmalıdırlar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor