ADANA’DAN İLK HAC KAFİLESİ UĞURLANDI

(HABER MERKEZİ)- 2024 yılının ilk hac kafilesi, Adana ValisiYavuz Selim Köşger’in katıldığı törenle dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Havaalanında düzenlenen uğurlama törenine Vali Köşger’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit, İl Müftüsü Mehmet Taşcı ve hacca gidenlerin yakınları katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İl Müftüsü Taşcı’dan sonra yaptığı konuşmada Vali Köşger; Adana’dan ilk hac kafilesini uğurlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Birazdan en anlamlı, değerli ve kutsal yolculuğa çıkacak; Allah’ın Evi’ne, Kâbe’ye, Beytullah’a varacaksınız. Peygamber Efendimiz’in doğup büyüdüğü ve peygamberlik vazifesinin verildiği yerlere, onun ailesinin ve ashabının yaşadığı yerlere gideceksiniz. Rabbim haccınızı imanla, sağlıkla tamamlamayı nasip eylesin. Allah yolculuklarınızı hayırlı eylesin. Güle güle gidin, güle güle gelin.“ dedi.

Kutsal topraklarda kendiniz, sevdikleriniz ve yakınlarınız için dua edeceksiniz. Allah tüm dileklerinizi hayırlısıyla nasip etsin. Dualarınızda bizleri de unutmayın. Hacı adaylarımızdan bu hacda bizler için, Adana’mız için, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için de dua istiyoruz. Rabbim dualarınızı kabul, ibadetlerinizi kabul eylesin. Kabul olunmuş bir hacla Resulullah’ı ziyaret edip onunla buluşunca mutlaka Peygamber Efendimiz’e de bizden selam götürün.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından Vali Köşger, ilk hacı kafilesini hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara uğurladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor