Adanalı aşçılar uluslararası gastronomi festivalinde 2 kupa 12 madalya kazandı

HABER: Güleser KELEŞ
ADANA (BÖLGE)-Adana’nın zengin
mutfak kültürünü ve lezzetli yemeklerini dünyanın dört bir yanındaki festivallerde
başarıyla tanıtan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Ankara’da
düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali’ndeki yarışmalarda 2 kupa, 10
birincilik, 2 ikincilik madalyası kazandı. Başkentteki gastronomi şöleninde Adana’yı
9 mutfak şefi ile temsil eden ADAPADER, medeniyetlere beşiklik eden Çukurova’nın
geleneksel lezzetlerini modern yorumlarla harmanlayıp, damakları çatlattı.
5 ülkeden usta aşçılar katıldı
Uluslararası Gastronomi Federasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ili
ile Filistin, Hırvatistan, Cezayir ve Belçika’dan usta aşçıların katıldığı
Uluslararası Gastronomi Festivali’nde ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen ve üye
Ahmet Biralmış jüri üyelikleri yaptı, Adanalı 7 kadın aşçı ise çeşitli
yarışmalara katıldı. Lezzet sihirbazı kadın mutfak şeflerinden Şerife Karakuş
‘Levrek tantuni’, ‘İstiridyeli Mantar’ ve ‘Kaymaklı Mantar Tatlısı’, Sevgi
Garip ‘Kleopatra’nın Sandal Sefası’ ve ‘Levrek Gelin Bohçası’, Meryem Kayhan
‘İçli Köfte’, Ayça Özdemir ‘Aşki Çipura’, Şermin Daş ‘Karakuş Tatlısı’ ve Sevda Ateş ‘ Karacadağ Padişah Pirinci’
ile yarıştı. Ayrıca iller arası yarışmalarda Şerife Karakuş, Şermin Daş, Elena Vorontova,
Sevda Ateş’ten oluşan ADAPADER takımı, dulavrat çorbası, içli köfte, analıkızlı
çorbası ile boy gösterdi. Dört gün
süren etkinliklerde ADAPADER’li aşçılar 10 birincilik, 2 ikincilik ve 2 kupa
kazanma başarısı gösterip, Uluslararası Gastronomi Festivali’ne damga vurdu.
‘Yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam
edeceğiz’
ADAPADER Başkanı Derviş göçmen, ANFA Altınpark Fuar Merkezi’ndeki gastronomi
şöleninde zengin Türk mutfağının vitrine çıktığını belirtip, Adana olarak en
lezzetli yemeklerle fark yarattıklarını vurguladı. Başkan Göçmen, “Adana’mızın meşhur gastronomi birikimini, kültürel zenginliklerini ve
folklorunu uluslara arası ve ulusal festivallerde en iyi şekilde tanıtmanın onurunu
ve gururunu yaşıyoruz. Uluslararası
Gastronomi Festivali’nde kazandığımız 2 kupa, 10 birincilik ve 2 ikincilik
madalyası doğru yolda ilerlediğimiz kanıtıdır.
Çukurova’nin gastronomi turizminde öne çıkması için yeni başarı hikâyeleri
yazmaya var gücümüzle devam edeceğiz. Derneğimizin Adana değerlerini
yükseltmesindeki çalışmalarına büyük destek veren Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar
Federasyonu Başkanı Münir Tanak’a şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.