ADANALI HASAN ARAT’A ANLAMLI GÖREV

Ramazan ŞANIVAR

İnsanlar, güven duydukları, verilen görevin üstesinden geleceğine inandığı, bir akrabası, arkadaşı, dostunu özellikle ülke adına önemli görevlerde gördüğünde büyük keyif alır ve mutlu olur. Ben de Adanalı milli basketbolcu Hasan Arat’ın yoğun olan kartvizitine bir yenisini eklemesinden duygulandım.

Benimde üyesi olduğum Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK)Başkan Yardımcılığını başarıyla yürüten Hasan Arat’ın görevleri saymakla bitmez. Beşiktaş Kulübü’nde ve Basketbol Federasyonu’nda başkan yardımcılığı, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ve Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu Başkanlığı, 2013 yılından bu yana Avrupa Olimpiyat Birliği’nin (ECO) Yönetim Kurulu Üyesi, Fina Grubu yönetim Kurulu Üyesi, Beymen’in Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı, Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi…..

Arat, geçen hafta Monaco’da gerçekleştirilen World Athletics (Uluslararası Atletizm Federasyonu) Konsey toplantısında 4 yıllığına icra kurulu üyeliğine seçildi. Türkiye’de ilk kez bu görev Hasan Arat’a verildi. Sporu halen sürdüren, enerjisi tükenmeyen Arat’ın sırtında bu kadar yük olmasından asla şikayetci olmadığı gibi, büyük heyecan ve profesyonelce bu görevleri yerine getiriyor. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda Ekonomist ve Dünya Gazetesi tarafından “Yılın İşadamı” seçildi.  

1996 yılında ABD’nin Atlanta Kenti’nde gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları’nı Anadolu Ajansı adına izleyen 4 gazeteciden biriydim. Dilin önemini orada çok iyi kavradım. Koreli, Çinli, İranlı gazeteciler en iz 3-4 lisan biliyorlardı. Bizler 4 lisan bilen ve şu anda hayli rahatsız olan Dünya Spor Yazarları Birliği Başkanı Togay Bayatlı’dan yabancı antrenör ve sporcularla söyleşi yaptığımız sıralarda bizlere çevirmenlik yapması için utanarak ve sıkılarak yardım isterdik.

Bu örneği neden verdim; Adana Yeni Kolej’de İngilizce’nin temelini alan,  daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Hasan Arat çok iyi derecede İngilizce biliyor. Basketbolda 3 büyüklerin formasını başarıyla taşıyan tek Adanalı olan Arat,  başta Beşiktaş olmak üzere Galatasaray, Fenerbahçe ve milli takımda uzun yıllar basketbol oynadı. Ayrıca yüzme ve sutopunda da hayli başarılıydı.

Hasan Arat’ı arayarak kutladım. Arat, uluslararası federasyonlarda daha çok Türk spor insanlarının bulunması gerektiğinin altını çizerek, başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere Atletizm Federasyonu ve TMOK ile koordineli çalışarak ülkeye önemli yararlar sağlayacağını söyledi.

Şimdi, 60 yaşında olan Hasan Arat’a,  ilk basketbol topunu veren ve basketbolu sevdiren Demirspor’un efsane basketbolcusu, antrenörü Alaattin Atsal, haberi televizyonda izlerken çok duygulandığını, Arat’ın saygılı, nezaketli, vefalı, mütevazı ve çok çalışkan olduğunu belirterek, ilk fırsatta arayıp kutlayacağını anlattı.

Hasan Arat’lar ne yazık ki ülkemizde çok yetişmiyor. Merhum annesi İclal teyze, Demirspor’da futbol takımında forma giyen, gençlik arkadaşım, can dostum ve komple sporcu olan merhum ağabeyi Hıfzı ve küçük kardeşi Can ailece iyi insanlardı. Arat Tekstil olarak Adana’da yüzlerce insana ekmek verdiler. Yolun Açık olsun Hasan Arat…..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor