Adanalı kadınlar lezzetin sırlarını öğrendi

ADANA (BÖLGE)-Adana’nın 13 ilçesindeki 17 eğitim merkezinde düzenlediği kişisel gelişim, meslek edindirme ve hobi kurslarıyla sosyal belediyecilikte yeni ufuklar açan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin aşçılık ve pastacılık eğitimine katılan kadınlar, yemek ve pasta yapmanın inceliklerini öğrenip, hünerlerini sergiledi.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ABEM) 9’uncu dönem Aşçılık ve Pastacılık Kursu’na dahil olan kursiyerler, 8 haftalık eğitimin ardından mezun olup, sertifikalarını aldı.
Aşçılık kursiyerleri, öncelikle mutfak terimleri, profesyonel malzemeler, pişirme yöntemleri, doğrama tekniklerini gibi temel bilgileri öğrendi. Daha sonra sıcak ve soğuk salatalar, farklı makarna çeşitleri, pizza, tavuk, et ve balık yemeklerine kadar pek çok özel tarifin sırlarını keşfetti.
Pastacılık kursuna katılanlar ise tatlı ve tuzlu pastalar, kurabiyeler, kekler, sütlü tatlılar, hamur tatlıları, pasta malzemeleri ve yaş pasta yapımı, butik kurabiye yapımını gibi konularda eğitim aldı.
Eğitimin sonunda düzenlenen törende Gençlik Merkezleri ve Meslek Edindirme Şube Müdürü Ahmet Küncü, kursiyerlere sertifikalarını takdim edip, kutladı. Kursiyerler hazırladıkları birbirinden lezzetli yemek ve pastaları mezuniyet etkinliğinde katılımcılara ikram etti.
Aşçılık ve pastacılık kurslarında eğitim alan kadınlar, kendilerine böylesine eşsiz bir imkan sunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye şükranlarını sunup, hemcinslerini bu kurslardan yararlanmaya davet etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor