Adanalı KOBİ’ler “İşimi Yönetebiliyorum”ile geleceğe hazırlanıyor
ADANA (BÖLGE)-Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Visa işbirliğinde, Türkiye’deki 27 bankanın desteğiyle hayata geçirilen“İşimi Yönetebiliyorum”programının ilk eğitimi 19 Nisan 2019 tarihinde Adana’da gerçekleştirilecek. Projeyle Türkiye ekonomisinin lokomotifi KOBİ’lerin varolan gücüne güç katmak, yaşam döngülerini sürdürülebilir kılmak hedefleniyor. Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından iki aşamalı olarak geliştirilecek eğitim programında, KOBİ’lerin sürdürülebilir başarı için her zaman ihtiyaç duyacakları öz disiplinlerini sağlamaları, dijital dünyayı tanırken buna göre bir strateji geliştirerek rekabet üstünlüğü kazanmaları ve eğitim verilen alanlarda gerekli donanımı kazanmaları sağlanacak.
“İşimi Yönetebiliyorum” projesinin ilk eğitimi, 19 Nisan 2019 tarihindeAdana’da TÜRKONFED Başkan Yardımcısı & Çukurova SİFED Başkanı Süleyman Sönmez açılış konuşmaları ile başlayacak. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özertan’ın proje hedeflerini aktaracağı eğitimde KOBİ’ler,temel muhasebe, mali tablolar, yenilikçi işmodelleri, e-ticaretile yeni iş modelleri konularındaki bilgi ve deneyimlerini artırma şansına sahip olacak.
“Proje, KOBİ’lerimizle birlikte bölgemizin kalkınma dinamiklerini de harekete geçirecek”
Yerel kalkınmanın kilit aktörlerinden KOBİ’lerin, büyüme potansiyellerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına destek olmak istediklerini belirten TÜRKONFED Başkan Yardımcısı & ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, projenin bölge ekonomisine ve yerel kalkınmaya faydalarını şöyle anlattı:
“Adana-Mersin hattının olduğu Çukurova, ülkemizin tarım ve depolama başta olmak üzere lojistik-liman işletmeciliği ile enerji üssü konumuyla ekonomik aktivitenin yoğun olduğu bir bölge. Özellikle Adana sanayisi, ülkemizin ekonomik büyümesine önemli katkılarıyla bilinir.
Proje özel sektör, sivil toplum ve kamunun bir araya geldiği çok özel bir model ve geniş bir kapsayıcı ağ ile yerel kalkınmanın kilit aktörleri olan KOBİ’lerin kapasitelerini artırmaya odaklanıyor.TÜRKONFED, VİSA ve UNDP işbirliği ile Adanalı KOBİ’leri geleceğe hazırlayacak proje, özel sektörün yerel kalkınmaya katkısını da artırıyor.”
“Bugün sürdürülebilir kalkınmanın yerelden başladığı ve kentlerin marka gücüyle, ülkelerinin rekabetçiliğine katkı yaptığı bir gerçek. Bunun için de öncelikle özel sektörün yetkinliğini, günümüz dijitalleşen dünyasına hazırlamaktan geçiyor” diyen Sönmez, proje ile Çukurova Bölgesi’nde yerel kalkınma dinamiklerini de harekete geçireceklerini kaydetti. Sönmez, şunlarıekledi: “Ekonomimizin en kırılgan yapıları olan KOBİ’lerin direncini artırmak önem taşıyor. Bu da KOBİ’lerimizin öncelikle işini yönetebilmesini sağlamaktan geçiyor. Kriz öncesinde, anında ve sonrasında; finansal okuryazarlıktan ihracata uzanan değer zincirinde proje ile işletmelerimize, stratejik yol haritası çizme yeteneği kazandırılıyor. Projenin yerelkalkınmayı ve rekabetçiliği geliştireceğine; işletmelerimize, dijital devrimin hız ve verimlilik esaslı yetenekleri kazandıracağına inanıyorum. İlk eğitim toplantısının ilimizde düzenlenmesinin,bölgemize ve Adana’mıza verilen önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. Çukurova SİFED olarak vizyonumuz, proje ile ortak: Yereli kalkındıralım ki, ülkemiz kalkınsın.”