ADANALI ÖĞRENCİLER KENTİMİZİ MADEİRA ADASINDA ANLATACAK

ADANA (BÖLGE)-1967’den bu yana Avrupa Birliğinde yer alan ülke çocukları arasında değişim ve geliştirme programları yürüten ERASMUS Programı  kapsamında bu yılın Dördüncü Etap Çalışma sunumları Portekiz’in Atlas Okyanusu’ndaki Madeira Adasında gerçekleştiriliyor.

İlk Buluşması Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de yapılan programın İkinci Etap Sunum ve Çalışmaları geçtiğimiz Ekim Ayı içinde Adana’da gerçekleştirilmişti. Macaristan, Türkiye, İsveç, Portekiz ve İtalya’dan 4’ü öğretmen 8’er kişilik ekiplerle yapılan uluslararası çalışmalara Adana’dan Şehit İsmail Demir Ortaokulu katılıyor.

Üçüncü Dönem toplantıları İsveç’in Waxholm kentinde yer alan Programın Dördüncü Dönem Çalışmalarına dün akşam Funchal kentinde başlandı. Avrupa Birliği tarafından organize edilen programdaki öğretmen ve öğrenciler dün sabaha karşı saat 02:40 uçağı ile İstanbul’a hareket etti. Saat 07:05’te İstanbul’dan çıkarak ulaştıkları Portekiz’in Başkenti Lizbon’da uçak değiştirip yerel saatle 16:30’da Madeira Adası’ndaki Funchal kentine indiler.

Ortaokul öğrencilerine yönelik “Kendini Evrenini Yarat” başlığı altında özellikle çevre sağlığı ile sonsuz olmayan doğal mirasların korunmasını hedefleyen çalışmalarda kentimizi Öğretmenler Ayşe Şahin, Çiğdem Çelmeoğlu, Zeynep Duygu Durmuş, Erdoğan Kara yönetimindeki Berat Köymen,  Buse Bahar, Alican Aksay ve Ceylin Poyraz isimli öğrenciler temsil ediyor. katılıyor.

ARTAN NÜFUS VE KÜRESEL ISINMA

Ağırlıklı olarak artan dünya nüfusu, açlık ve hastalık tehlikelerinden koruma amacına yönelik ilkelerin öne alındığı programda sosyal yaşamda çıta yükseltilmesi ile küresel ısınmanın olumsuz etkileriyle ilgili uyarılar da gözetilen hedefler arasında.

Önceki toplantıların tamamına katılan Program Adana Koordinatörü Sema Altınkaya’nın gazetemize yaptığı açıklamaya göre beşinci ve son buluşma İtalya’da yapılacak. Bu çalışmalarda, önceki dört programdaki sunumlar tartışılarak öğrenciler tarafından kendi çevrelerinde gerçekleştirdikleri etkinlikler sergilenecek.

Budapeşte ve Adana’dan sonra öğrencilerin daha da bilinçlenerek hazırlandığı İsveç Buluşmasında en etkin sunumu, ünlü Aktivist Kadın İsabelle McAllister yapmıştı. Mc Allister, dünya nimetlerinin hiçbir biçimde yıpratılmaması ve her nesnenin sonuna kadar kullanılması gerektiğini örneklerle anlatırken, “Üstümdeki giysi ve aksesuarların hiç biri yeni değil. Moda peşinde asla değilim. Eşya değişimi yoluyla ben ve arkadaşlarım farklı giysilere sahip olabiliyoruz. Ayrıca, her eşyayı kullanılabileceği son saatine kadar kullanıyoruz, sonrasında da kesip biçip farklı fakat işe yarar eşya haline getiriyoruz” demişti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor