Adanalı sanatçılar tecrübelerini anlattı

Adanalı ünlü sinema ve ses sanatçıları, Workshop (Atölye) buluşmasında, mesleğe adım atmak üzere olan gençlerle biraraya geldi. Lore Plus Prodüksiyon Yapım, Cast Ajans ve Oyunculuk Akademi tarafından Seyhan Oteli’nde gerçekleşen programa; Bayhan, Şafak Sönmez, Ethem Akpolat, Ali Turaç ve Yaşar Kurt konuşmacı olarak katıldı.

HABER:  Salih Onur BAŞKAN

ADANA (BÖLGE)-Adanalı ünlü sinema ve ses sanatçıları, Workshop (Atölye) buluşmasında, sanat sektöründe ki yenilikler ve son gelişmeler hakkında bilgi vererek, mesleğe adım atmak üzere olan gençlerle tecrübelerini paylaştı. Lore Plus Prodüksiyon Yapım, Cast Ajans ve Oyunculuk Akademi tarafından düzenlenen program Seyhan Oteli’nde gerçekleşti. Sinema tarihi ve Adana’nın Türk sineması üzerinde ki büyük etkisinin ana tema olarak ele alındığı geceye; Bayhan, Şafak Sönmez, Ethem Akpolat, Ali Turaç ve Yaşar Kurt konuşmacı olarak katıldı.

GÜNÜMÜZDE SETÖREL İMKANLAR DAHA GENİŞ

Yılmaz Güney’e benzerliği ile dikkat çeken ve efsane sanatçının anısına çekilmiş belgeselde rol alan Adanalı Ethem Akpolat, ‘’Bende birkaç filmde oynadım. Bizim zamanımızda bu kadar imkan yoktu. Fakat yeni nesil çok şanslı’’ ifadelerini kullandı. Kurtlar Vadisi’nde Sabri, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Musa karakteri ile gönüllerde taht Yaşar Kurt ise ‘’Bir Adanalı olarak, sektöre yeni giriş yapan hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Ben Küçük Emrah filminden tutun birçok projeye imza attım. Adem Sincar’ın öncülüğünde Loreplus’un sürdürdüğü çalışmalar, Adana için çok kıymetlidir’’ dedi.  Daha sonra söz alan şarkıcı Bayhan ise şunları söyledi. ‘’Loreplus yapımı olan ve yakında vizyona girecek olan ‘Bahtsız Bedri’ adlı filmin müziğini yaptığım için çok mutlu ve gururluyum. Birlikte daha güzel işlere imza atacağımızdan eminim’’ diye konuştu.

ADANA’YA PLATO KURULMASI İÇİN ÇABALIYORUZ

Lore Plus Yapım Şirketi Kurucusu Adem Sincar ise yürütmekte oldukları projeyle alakalı şu bilgileri paylaştı;  ‘’Plato Adana Projesi tüm kentin ekonomik ve ekonomik olmayan dinamiklerinin harekete geçirilmesiyle yaşam bulacak ve benzer biçimde tüm bu dinamikleri besleyecektir. Film endüstrisi yapım, yapım sonrası, film laboratuvarları, ses ve kayıt stüdyoları, dijital ve animasyon laboratuvarları, sigorta şirketleri, catering şirketleri, konaklama ve çeşitli hizmet alımları gibi alt sektörleri de içermektedir. Bu alt hizmet alanları ile film endüstrisi süreç içinde Adana’da bulacağı gelişme alanı ile İstanbul’dan sonra ikinci bir potansiyel alan oluşturmaktadır. Adana ve çevre coğrafyasındaki, başta Çukurova Üniversitesi olmak üzere, gerek yüksek öğretim kurumları gerekse ajans ve kurslar, Adana’da kurulacak plato için gerek radyo, televizyon ve sinema alanlarında, prodüksiyon, post-prodüksiyon, set hazırlama ve oyunculuk alanlarında çalışabilecek öğrenciler yetiştirmektedir. Bu durum, elde var olan önemli bir eğitimli işgücü potansiyeli demektir. Proje sayesinde bölgemizde çekilecek olan dizi filmler ya da sinema filmlerinde kullanılan kurgulanmış mekanların yanı sıra, yörede bulunan ancak tanınmayan zengin doğal ve tarihi güzelliklerin de fark edilmesi sağlanacak, önemli bir film turizmi potansiyelinin doğmasına neden olacaktır.” Konuşmaların ardından Bayhan, Ali Turaç, Şafak Sönmez sahne alarak davetlilere müzik ziyafeti verdiler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor