Adana’nın Aladağ ilçesinde Sağlık skandalı

Bayan doktor, konunun İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazıyla bildirdiğini, ancak hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

BÖLGE’ye açıklamada bulunan doktor, hemşirenin kendisini doktor vekili olarak tanıtarak anlaştığı bir eczane ile anlaştığını, hastane yetkililerine “Elinizde hangi ilaçlar var, ona göre reçete yazayım” dediğini öne sürdü.

(ÖZEL HABER)- Adana’nın Aladağ ilçesi Kısacık köyünde, bir bayan hemşirenin kendisini doktor vekili olarak tanıtıp, hastaları muayene ettiğini ve anlaştığı bir eczane ile anlaşarak kazanç sağladığını öne sürdü.

BÖLGE’ye bir mektupla ihbarda bulunan bayan doktor, konunun Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirdiklerini, ancak hiçbir sonuç alamadıklarını ifade ederek, konunun aydınlatılması için soruşturma açılmasını istedi.

Bayan doktor, BÖLGE’ye yaptığı yazılı ihbarda yetkililerin harekete geçmesini ve skandalın ortaya çıkarılmasını istediği mektubunda şöyle dedi;

“12 Mart 2019 tarihinde sabah mobil hizmete Hemşire Ç. S. yanına (D…..) Eczane elemanı S.Ç’i alarak gelmiştir. Vatandaşa hemşire ‘Ben doktor vekiliyim’ diyerek reçete yazmış, tedavi düzenlemiştir. Bilinçli hastaların bir kısmı reçete yazdırmayıp geri dönmüştür. D. Eczane elemanı S, Ç’e, ‘Elinde hangi ilaçlar var? Ona göre reçete düzenleyim’ diye de sormuştur. D. Eczane elemanı S.Ç. de hastalara serum takıp, enjeksiyon yapmıştır. Duyarlı hastalar, bu durumu SEBİM ve CİMER’e suç duyurusunda bulunmuştur. Hemşire Ç.daha önce de hastalara yanlış aşı uygulamıştır. Bir ay önce Gerdiki köyünde gebe ve bebeklerin kanlarını doktordan izinsiz, ‘tahlil yapacağım’ diye alıp, çöpe atmıştır. Eczaneden menfaat karşılığı mobil hizmette serum takıp para almıştır. Bu durumu daha önce İl Sağlık Müdürlüğü’ne tutanakla bildirmeme rağmen hiçbir uyarı veya ceza verilmemiştir. Örneğin; muayene olan hastanın E-Reçete No: 14Q6U4E Ogün Zeki oğuz, Mahmut Oğuz, Aziz Topal, Ayşe Geçici, İbrahim Deniz, Behice hanım gibi birçok hasta muayene olmuştur. Hemşire, e-reçete isteyen hastaların reçetesini D.Eczanesi vermiştir.  “

Bayan doktor, konunun Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeniden soruşturmaya açılmasını isteyerek, “Ben vatandaşlık ve doktorluk sorumluluğumu yerine getirdim. Ancak, hiçbir sonuç alamadım. Mesele, halkın sağlık meselesi ve dolandırıcılıktır. Sizin vasıtanızla, Sağlık Müdürlüğü”nün konuyla ilgili soruşturma açılmasını talep ediyorum. Bu konuda var olan şikayet, sümenden çıkarılıp, bir skandalın ve vurgunun gün ışığına çıkarılmasını istiyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor