ADANASPOR, ALTAY’A 1-0 YENİLDİ

STAD: Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı

HAKEMLER: Muhammet Ali Metoğlu (*), Kadir Akıllı (*), Sabri Öğe (*)

ADANASPOR: Ahmed Sait Kıvanç (**), Jordan Lukaku (**) (Dk.67 Hüseyin Öztürk **), Mehmet Feyzi Yıldırım (**) (Dk.Hakkı Türker **), Evren Korkmaz (**), Cem Güzelbay (**) (Dk.46 Eric Ayuk Mbu **), Abdoulaye Dabo (?), Metehan Altunbaş (**) (Dk.74 Burhan Tuzun **), Check Diakite (**) (Dk.89 Ferhot Kot *), Kubilay Aktaş (**), Ferhat Katipoğlu (**), Junior Fernandes (**)

ALTAY: Ozan Evrim özenç (**) (Dk.78 Eren Karataş **), Özgür Özkaya (**), İbrahim Öztürk (**), Efe Sarıkaya (?), Salih Sarıkaya (**), Zeki Yıldırım (**), Tolga Ünlü (**) (Dk.78 Arda Gezer *), Deniz Kadah (**), Mehmet Gündüz (**) (Dk.85 Yusuf Tekin *), Ceyhun Gülselam (**), Marco Paixao (**)

GOLLER: Dk.6 Marco Paixao (P) (Altay)

SARI KARTLAR: Cem Güzelbay, Evren Korkmaz, Check Diakite, Junior Fernandes, Fehat Katipoğlu (Adanaspor), Özgür Özkaya, Salih Sarıkaya, Ceyhun Gülselam, Eren Karataş (Altay)

KIRMIZI KARTLAR: Dk.29 Abdoulaye Dabo (Adanaspor), Dk.27 Efe Sarıkaya (Altay)

 

Adanaspor, mutlak üç puan için çıktığı Altay karşısında hiç ummadığı bir yenilgi aldı. Altay’ın geliştirdiği atakta ceza sahası içerisinde Jordan Lukaku’dan seken top VAR uyarısıyla penaltı olarak değişti. Penaltıyı Marco Paixao gole çevirdi: 1-0. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan Adanaspor, Altay karşısında baskı kursa da istediği golü bulamayınca sahadan da 1-0 mağlup ayrıldı. Altay 13 hafta sonra ikinci galibiyetini Adanaspor’dan alırken, Turuncu-Beyazlılar da bu mağlubiyetle ateş hattına biraz daha yaklaşmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

6.dakikada Altay penaltı kazandı. Meşin yuvarlağın başına golcü oyuncu Marco Paixao geçti. Marco düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

13.dakikada Adanaspor’dan Cem Güzelbay hakem Muhammet Ali Metoğlu tarafından sarı kartla cezalandırdı.

18.dakikada hakem Muhammet Ali Metoğlu, Altay takımından Efe Sarıkaya’ya sarı kart gösterdi.

20.dakikada gelişen Adanaspor atağında Chek Diakite’nin çektiği şut savunmaya çarparak uzaklaştı.

22.dakikada Adanaspor takımından Junior Fernandes’in çektiği şut savunmaya çarparak tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

27.dakikada Altay takımında daha önceden sarı kartı bulunan Efe Sarıkaya ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

29.dakikada Adanaspor’da da Abdoulaye Dabo, aynı dakikada iki sarı kart görünce kırmızı kartla oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı.

38.dakikada Adanaspor takımından Mehmet Feyzi Yıldırım’ın çektiği şut kaleyi bulmadı. Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabası sonucu değiştirmeye yetmeyince Adanaspor soyunma odasına 1-0 mağlup olarak girdi.

Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği yaparak müdahale etti. Cem Güzelbay’ın yerine Eric Ayuk Mbu, Mehmet Feyzi Yıldırım’ın yerine de Hakkı Türker oyuna girdiler.

İkinci yarıya Adanaspor daha istek ve arzulu başladı. Oyunu Altay alanına yığarak oyuna ağırlığını koydu.

52.dakikada Adanaspor kaleyi karşıdan gören bir yerden serbest atış kazandı. Topun başına geçen Fernandes, kötü bir vuruşla topu dışarı attı.

Adanaspor 57.dakikadan 60.dakikaya kadar oyunda tam anlamıyla Altay ceza sahasına yıkarak sağlı sollu korner atışı kazansa da istediği golü bir türlü bulamadı.

67.dakikada Adanaspor’da üçüncü oyuncu değişikliği Jordan Lukaku’nun yerine Hüseyin Öztürk’ü oyuna girerek yapıldı.

74.dakikada Adanaspor’da Burhan Tuzun oyuna girerken, Metehan oyundan çıkan isim oldu.

Bu dakikadan sonra her iki teknik direktörün oyuncu değişiklikleri skoru değiştirmeye yetmedi ve maçta ilk yarıda atılan golle Altay’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor