ADANASPOR BU SEZONU DA KURTARDI GİBİ….

Adanaspor, kendi sahasında yeni statta ilk kez diğer karşılaşmalara oranla iyi futbol sergileyerek, düşme hattında bulunan Akhisarspor’u 3-1 yenerek rahatladı.

Tüm takımlar sezon başında kendilerine bir hedef koyarlar. ”İlk 2 arasına gireceğiz. Play-off oynayacağız veya kümede kalacağız” gibi….. Ne yazık ki Adanaspor Kulübü’nün spor medyasından kaçan Başkanı Bayram Akgül ve diğer yöneticiler ile antrenörler, takım kaptanları son 3-5 yıldır iddialı hedef belirlemede ürkek, korkak davranıyorlar.

Geçen sezon, takım küme düşmüştü. Futbol Federasyonu beklenmedik bir kararla küme düşmeyi kaldırmıştı. Adanaspor böylece yeniden 1. Ligde mücadele etmişti. Tüm spor otoriteleri ve taraftarlar Başkan Bayram Akgül’ün korkulu rüya görmemek adına yeni sezonda ciddi radikal kararlar almasını bekliyordu. Ne yazık ki “aynı tas, aynı hamam” değişen bir şey olmadı. Şirket zarar etti.

Gelelim Akhisar karşılaşmasına. Adanasporlu tüm futbolcular, zor durumda bulunduklarının farkında davranarak kazanmak için büyük çaba gösterdiler. Golcü ve lider durumunda ki ağabeyler Serdar Özkan, Ergin Keleş’ten yoksun çıkan turuncu –beyazlı ekipte futbolcular diğer maçlara oranla sürekli rakip kalede gol aradılar.

 Hemen oyunun başında 2. dakikada Celil’in kullandığı serbest atışa Uğurcan ile Doğukan birlikte yükseldiler. Gol, Doğukan’a kendi kalesine olarak yazıldı. 1-0

26. dakikada sakatlıktan yeni çıkan Ozegoviç kazanılan penaltıyı gole çevirdi. Ozegoviç 67. dakikada da güzel bir vuruşla 14. golünü filelerle buluşturdu. 58. dakikada turuncu-beyazlı ekibin savunma oyuncusu Donkor ters vuruşla kendi kalesine gol attı. 3-1

Karşılaşmada golden sonra sarı kart göreceğini bile bile formasını çıkartan Ozegoviç tepkilere neden oldu. Aynı şekilde oyuna girdiği an ilk ikili mücadelede sarı kart gören Hüseyin Çolak, ayrıca Furkan Şeker’e para cezası verilmeli.

Turuncu-beyazlı ekip, kalan 4 maçı Altay, Ümraniye, Bandırma ve Samsun maçlarına final havasında çıkarak mutlak puan almalı. 3 puanlı sistemde kimin ne yapacağı belli olmaz.

Adanaspor’un  hedefini yükseltmek için Demirspor’un süper ligi çıkması gerekir. Rekabet havasında belki o zaman Bayram Akgül, daha kaliteli futbolcu ve deneyimli, otoriter teknik direktörle çalışmak aklına gelir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor