ADANASPOR-DEMİRSPOR DERBİSİNDE FUTBOLCULAR STADI KOLKOLA TERKETMELİ

Gazetecilikte 42. yılımı yaşıyorum. Adanaspor ile Demirspor arasında 60 yılı aşkındır gerçekleştirilen derbilerin büyük bölümünü izledim, fotoğraflayarak yazdım.

Gerçekten her iki takım arasında yıllardır süregelen “tatlı rekabet havası” hiç eksik olmadı. Turuncu diye portakal yemeyen fanatik Demirsporlu taraftarların yanı sıra, lacivert diye denize girmeyen Adanasporlu taraftarlar tanıdım.

Rekabet, kaliteyi, daha iyiyi ve güzeli getirir. Rekabet asla hırçınlık yapmak, kavga etmek, çirkin sözcükler kullanmak değildir. Bunun dozunu iyi ayarlamak gerekir. Aksi halde kırıcı ve telafisi olmayan yaralar açar.

Bu bağlamda, hafta sonu yeni statta oynanacak Türkiye’de sayılı derbilerden birisi olan Adanaspor-Demirspor karşılaşmasına öncelikle cesur, tarafsız, yürekli bir hakem atanmalıdır. Çünkü, bu maç diğerlerinden çok farklıdır. Sıradan sadece maç değildir. Günlerce konuşulur, taraftarlar birbirini haftalarca kızdırır. Yenilgi sonrasında işyerini açmayan, telefonlarını kapayan, memursa rapor alan, hatta evden çıkmayanlar tanıdım.

Derbi pandemi koşulları nedeniyle seyircisiz oynanacak. Her iki takımın başkan, yöneticileri, antrenör ve futbolcularına büyük görev düşüyor. Atmosferİ düşürmek adına diplomasi, yapıcı ve pozitif dil kullanmaları gergin havayı yumuşatır kanısındayım.

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Genç Şube Başkanı Kurtul Çakın, 15-20 günde bir yaptığı etkinliklerle derneğe olumlu hareketlilik getiriyor ve beğeni topluyor. Bugün de Adanaspor Kaptanı Hakan Çinemre ile Demirspor Kaptanı Gökhan İnler’i dernek binasında bir araya getirerek spor medyasına bilgi akışı sağlayacak.

Bu arada, UEFA standartlarında yapılan 4 yıl önce bitmesi gereken, 33 bin kişilik adı halen belli olmayan çağdaş tesisisin derbi maçıyla hizmete girmesi iyi düşünülmüş. Ancak, riski de var. Dileriz gece maçında bir aksilik yaşanmaz.

DERBİ MAÇLARIN FAVORİSİ OLMAZ. KAZANMAK VE YENİLMEK DÜNYANIN SONU DEĞİL. BİR BAŞKA DİLEĞİMİZ DAHA VAR. HAKEMİN BİTİŞ DÜDÜĞÜYLE HER İKİ TAKIMIN YÖNETİCİ, ANTRENÖR, FUTBOLCULARININ STADI KOLKOLA TERKETMELERİDİR.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor