ADANASPOR İLK YARIDA YIKILDI: 2-0

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: İlker Yasin (**), Mehmet Kapluhan (**), Selahattin Altay (**)

ADANASPOR: Koray Çelikay (**), Isaac Donkor (**), Fatih Kurucuk (**), Ferhat Katipoğlu (*) (Dk.54 Mehmet Feyzi Yıldırım *), Adama Fofana (**), Bonke Innocent (**), Harun Alpsoy (**) (Dk.74 Metehan Mollaoğlu *), Doğukan Emeksiz (**) (Dk.54 Samuel Yepie Yepie *), Amadou Ciss (**), Turguy Gemicibaşı (*) (Dk.46 Abdoulaye Dabo **), Abdoul Tapsoba (**) (Dk.43 Metehan Altunbaş **)

AHLATÇI ÇORUM FK: Hasan Hüseyin Akınay (**), Zargo Toure (**), Atila Turan (**) (Dk.46 Erkan Kaş **), Louick Landre (**), Mehmet Dingil (**), Geraldo (**), Burak Süleyman (**) (Dk.82 Tunahan Ergül *), Ferhat Yazgan (***), Eren Karadağ (***) (Dk.74 Amar Catic **), Mehdi Boudjemaa (**) (Dk.67 Atakan Akkaynak **), Ahmethan Köse (**) (Dk.67 Kabongo Kasongo **)

GOLLER: Dk.19 Eren Karadağ, Dk.27 Ferhat Yazgan (P) (Ahlatçı Çorum FK)

SARI KARTLAR: Adama Fofana, Harun Alpsoy, Samuel Yepie Yepie (Adanaspor), Atila Turan, Ferhat Yazgan, Mehdi Boudjemaa (Ahlatçı Çorum FK)

 

Adanaspor, hafta içerisinde takımın başına Kemal Kılıç’ı getirerek Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü maçına hazırlandı. Kemal hocayla iyi bir başlangıç yapmak isteyen Turuncu-Beyazlılar, çok kötü bir futbol ortaya sergileyerek ilk yarıda yediği goller sahadan 2-0 yenik ayrılmak zorunda kaldılar. Karşılaşmanın gollerini 19.dakikada Eren Karadağ ve 27.dakikada penaltıdan Ferhat Yazgan kaydetti. Adanaspor bu mağlubiyetle 5 puanda kaldı

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça hızlı başlayan taraf konuk ekip Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü oldu. Gelişen konuk ekip atağında Ahmethan Köse, rakip ceza sahasının hemen dışından kaleyi karşısına alıp şansını denese de top savunmadan geri geldi.

3.dakikada Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü, bir gol şansından daha yararlanamadı. Adanaspor ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Eren Karadağ’ın çektiği şut defansın müdahalesiyle önlendi.

5.dakikada bu sefer Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü’nden Geraldo, Adanaspor ceza sahasının dışından kaleyi cepheden çektiği şut kaleyi bulmadı.

19.dakikada gelişen Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü atağında Atila Turan’ın pasını çok iyi değerlendiren Eren Karadağ bu sefer topu filelere buluşturarak durumu 1-0 yaptı.

26.dakikada Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Ferhat Yazgan düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturarak durumu 2-0 Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü adına yaptı.

43.dakikada Adanaspor ilk değişikliğini Abdoul Tapsoba’nın yerine Metehan Altunbaş’ı alarak yaptı.

44.dakikada oyuna girer girmez Metehan Altunbaş, rakip yarı alanın ortalarında uzak mesafeden vuruşunu yapıyor, top auta çıktı. Bu pozisyon aynı zamanda ilk yarının da son pozisyonu oldu ve soyunma odasına Ahlatçı Çorum Futbol kulübü 2-0 önde gidiyor.

46.dakikada Adanaspor’da ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Turgay Gemicibaşı oyundan çıkarken yerine Abdoulaye Dabo oyuna dahil oldu.

47.dakikada oyuna bir dakika önce giren Abdoulaye Dabo, rakip ceza sahasının hemen dışından kaleyi karşısına alıp yaptığı şut auta çıktı.

54.dakikada Adanaspor’da iki oyuncu değişikliği birden daha yapıldı. Ferhat Katipoğlu ile Doğukan Emeksiz oyundan çıkarlarken yerlerine Mehmet Feyzi Yıldırım ile Samuel Yepie Yepie oyuna giren isimler oldu.

55.dakikada rakip ceza sahası içinde topla buluşan Metehen Altunbaş, altı pas üzerinden vuruşunu yapsa da savunma araya girerek tehlikeyi önledi.

58.dakikada Adanaspor gole yaklaşıyor ancak, ceza sahası içi sol çaprazdan Abdoulaye Dabo’nun çektiği şut az farkla auta gitti.

74.dakikada Adanaspor’da Harun Alpsoy oyundan çıkarken Metehan Mollaoğlu oyuna dahil oldu.

Bu dakikadan sonra oyunda bir türlü üstünlüğü sağlayamayan Adanaspor, yakaladığı fırsatları da değerlendiremeyerek sahadan 2-0 yenik ayrılarak stada gelen taraftarları evlerine üzgün gönderdi. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor