ADANASPOR KÜMEDE KALMA UMUTLARINI SON HAFTAYA ERTELEDİ

Birinci ligin 36 haftasında Adanaspor, deplasmanda İstanbulspor ile karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere kaldı. Turuncu-beyazlı ekip altın değerinde 1 puan almasına rağmen küme düşme endişe ve korkusunu yaşıyor.

Adanaspor, uzun lig maratonunda taraftarlarını çok mutlu etmedi. Öncelikle sezon başında ciddi hedef konulmadı. İş bitirecek, maçı kurtaracak marka oyuncular transfer edilmedi. Bazı zamanlarda play-off grubunu da zorlamasına rağmen, ara transferde de eksik mevkilere oyuncu takviyesi yapılmadı. Başkan ve yöneticilerin yeterli zamanı ayırmaması, beklenmedik yenilgiler nedeniyle turuncu-beyazlı ekip şimdilerde halen korkulu rüyalar görmekteler.

İstanbulspor iyi oyunculardan sahip, hücum futbolunu tercih eden, yürekleriyle oynayan futbolculardan kurulu bir ekip. Maçın zor geçeceği belliydi. Karşılıklı ataklarla geçen maçta, ilk gol ev sahibi İstanbulspor’dan geldi. 25. Dakikada sahanın iyilerinden İbrahim Yılmaz takımını güzel golle 1-0 öne geçirdi.

Bu sıralarda rakip kaleyi rahatsız eden, eksiklere rağmen ideal kadrosuyla çıkan Adanaspor’un çabuk adam geçen, ileride yalnız kalmasına rağmen zaman zaman akıllı oynayan Amadou Ciss, güzel bir golle durumu eşitledi. 1-1. Daha sonra ki dakikalarda başka gol olmadı. Adanaspor, İstanbul’dan değerli bir puan çıkardı.

Haftayı BAY geçirecek olan Adanaspor, son hafta Kocaelispor ile karşılaşacak. Turuncu-Beyazlı ekibin bu maçı mutlaka kazanması gerekir. Elbette diğer rakiplerinin bu hafta yapacakları ve alacakları sonuçlar da çok önem kazanıyor. Lige elveda etmesi kesinleşen Balıkesirspor dışında 8 takım küme düşme korkusu yaşıyor.

Karşılaşma sonrasında Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, rahat olmadıklarını şu sözlerle anlattı: “İstanbulspor maçının zor maç olacağını biliyorduk. Ligin iyi top oynayan takımlarından bir tanesi, özellikle iç sahada topa sahip oluyorlar. Bugün geri düştük, geri düştüğümüz zaman bütün riskleri aldık. Neticesinde golü bulduk ama ikinci golde de fırsatlar geldi. Bir de maçın stresi çok yüksek olduğu için oyuncularım sorumluluk almaktan kaçtılar. Aldıkları pozisyonları da değerlendiremedik, neticesinde 1 puan aldık. Hiç yoktan iyidir. Önümüzdeki haftayı BAY geçiyoruz ama ondan sonra Kocaeli. İnşallah orada kazanan takım biz oluruz ve ligde kalırız. Bundan sonra rakiplerimize bakmayacağız, bütün konsantremizi Kocaeli maçına yoğunlaşıp, inşallah alnımızın akıyla işi bitireceğiz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor