ADANASPOR SADECE MAÇI DEĞİL TARAFTARINI DA KAYBETTİ

Birinci Futbol Ligi’nin 34. Haftasında Adanaspor kötü bir oyun sonrasında İstanbul deplasmanında Tuzlaspor’a 4-1 yenilerek taraftarını üzdü ve hedefinden uzaklaştı.

Adanaspor, geçen hafta Samsunspor’u tek golle yenince Play-Off Grubu için yeniden umutlanmıştı. Hatta köşe yazımızın başlığını “Yüreğinle oynayan Evren takımına 3 puan kazandırmıştı” demiştik. Ne yazık ki turuncu-beyazlı ekipte biraz golü atan Kaptan Benasser ile Celil dışında yüreğiyle oynayan futbolcu göremedik.

Adanaspor, sezon başından bu yana ligdeki hedefini bir türlü çözemedik. Çünkü bir maç kazanıyor, ardından kaybediyor. Başka anlamda takımda süreklilik ve devamlılık yok. 44 puanı bulunan Adanaspor’un ligde Beypiliç Bolu, İstanbulspor ve Kocaeli maçları kaldı. Bunları kazansa bile play-off zor gibi.

Maça gelince, Tuzlaspor bireysel ve takım olarak iyi bir ekip. Çok şut çektiler ve rahat gol pozisyonuna girdiler. Özellikle Ahmet Yazar, önce sol, daha sonra da sağ kanatta Adanaspor savunma oyuncularının adeta başlarını döndürdü. Ayrıca tüm gollerde payı vardı. Başka anlamda Tuzlasporlu tüm oyuncular kazanmak için tüm güçlerini ortaya koyarak farklı ve haklı bir galibiyet elde ederek puanlarını 45’e çıkardılar.

Tuzlaspor’un gollerini 6. Dakikada Çekdar Orhan, 34 ve 48 dakikalarda Kadeem Harris, 52. Dakikada da Adana Demirspor’dan tanıdığımız Ezeh attı. Tüm gollerde Kaleci Burak ile savunma oyuncuların hatası dikkati çekti. Turuncu-Beyazlıların tek golünü Kaptan Benasser attı. Adanaspor’da sözleşmesine uyulmadığı gerekçesiyle kenti terk eden Kaleci Goran Karasic’in önemi bu maçta daha çok anlaşıldı.

Sait Karafırtınalar, daha önceki karşılaşmalarda yenildikleri halde “Oyuncularımı kutluyorum. Görevlerini yaptılar” demeyi alışkanlık haline getirmişti. Oyuncu değişikliğini de geç yapan ve adeta prensi gibi her maçta girer girmez kart gören ve takıma yararlı olmayan Efe Tatlı’nın yerine Ahmethan’ı alması daha doğru olurdu. Gereksiz kart gören Efe Tatlı, Roche ve Donkor’a kim hesap soracak?

Turuncu-Beyazlı ekip farklı yenilgi ile sadece maçı kaybetmedi. Taraftarını da kaybetti. Başkan Bayram Akgül takıma biraz daha zaman ayırsaydı Adanspor’un konumu farklı olurdu. Ancak, çok umurunda değil gibi……

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor