ADANASPOR SEZONU KAPATTI MI?

Matematiksel olarak kümede kalması kesinleşmeyen ancak, başkan, yönetici, teknik adamlar ve futbolcularıyla gayet rahat görünen Adanaspor, İzmir deplasmanında Altay’a 4-1 gibi farklı skorla yenilerek taraftarlarını üzdü.

Adanaspor, geçtiğimiz hafta Akhisarspor’u 3-1 yenerek büyük moral depolamıştı. Bu hava ile Altay karşısında da iyi mücadele etmesi bekleniyordu. Teknik direktör Eyüp Arın, Kaleci Goran Karacis’e kaptanlığı uygun görmüş ve sorumluluk yüklemişti. Ne var ki tüm gollerde Karacic ile savunma oyuncularının ciddiyetsiz, sorumsuz davranışları dikkati çekti.

Altay’ın teknik direktörü Osman Özköylü, daha önce Adanaspor’da görev yaptığı için başta meslektaşı Eyüp Arın olmak üzere tüm yedek kulübesindeki futbolcu ve diğer görevlilerle el sıkışarak başarılar dilemesi beğeniyle karşılandı.

Karşılaşma boyunca, turuncu-beyazlı ekipten üstün görünen ve farklı kadroyla çıkan Altay, ilk golünü 20. dakikada Kappel’in ayağından penaltıdan buldu. 31. dakikada Adanaspor’un iyilerinden Celil Yüksel, kazanılan serbest atışı güzel bir vuruşla gole çevirerek durumu eşitledi. 41. dakika Erhan Çelenk, kaleci Cihan’ın yaptığı degajı iyi takip ederek ve savunmanın hatasından yararlanarak golünü attı. Devre 2-1 Altay’ın galibiyetiyle kapandı.

Kaliteli yabancılara sahip olan Altay, ikinci yarıda da Adanaspor kalesinde sürekli gol aradı. 59. dakikada Khaly Thiam, uzatma dakikalarında Marco Paixao rahat gollerle skoru 4-1 yaptılar. Paixao böylece 21 golle ligde en fazla gol atan oyuncu unvanını korudu. Ayrıca Paxiao 100. Maçında 73 golle Altay kulübünde tarihe geçti.

Altay, bu farklı galibiyet ile puanını 57’e çıkardı. Ayrıca ilk 2 şansını sürdürdü. Özellikle, kaleci Cihan,  takımının ikinci golünde uzun degajıyla, asistliğiyle ve turuncu-beyazlıların şutlarını rahat engellemesiyle alkış topladı. Başka anlamda Altay galibiyeti hak etti.

14 golle turuncu-beyazlı ekibin golcü oyuncusu Ozegoviç, özellikle ikili mücadelelerde çok düşüyor, ayrıca hakemlere çok itiraz ediyor. Bu huyundan vaz geçmesi gerekiyor. Ne yazık ki Adanaspor adeta sezonu kapatmış görüntüsü verdi. Henüz, Ümraniye, deplasmanda Bandırmaspor ve son maçını Samsunspor ile oynayacak. Rahatlaması için kazanması veya puanlar alması gerekir.

Karşılaşma sonrasında da Eyüp Arın, hatalı goller yediklerini, bazı oyuncuların dikkatini çekeceğini açıklaması, sanıyorum her şeyi anlatıyor. Karşılaşma boyunca Adanaspor adına Celil Yüksel’in  “Haftanın hatta ayın golü” dışında beğenilen bir tarafı olmadı.

KAZANMAK İÇİN BİRAZ ÇABA, GAYRET LÜTFEN. AKSİ HALDE YARINLARDA İYİ ANILMAZSINIZ

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor