ADANASPOR’DA BAYRAM AKGÜL YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARACAK MI?

Adanaspor Başkan Bayram Akgül’ün ilgisizliği nedeniyle küme düştü. O sıralarda tüm sporseverler Demirspor’a kilitlendiği için yeterli tepki gösterilmedi. Ancak, Futbol Federasyonu’nun “Küme düşmeyi kaldırması” nedeniyle hak etmediği halde yeniden yerini korudu.

Turuncu-Beyazlı Kulübün 26 Haziran 2006 yılında iflasını istediği gerekçesiyle ve kimse sahip çıkmadığı için pazarlık konusu yapıldığını, Bayram Akgül’e nasıl teslim edildiğini yakından bilenlerdenim. İşadamı Bayram Akgün, kulübü şirketi yaparak keyfine göre yönetti. Zaman zaman da iyi paralar kazandı.

Anlayamadığım bir konu var. Adanaspor küme düşünce şirket olan takımın da değeri düşer. Bu bağlamda; Bayram Akgül neden takımın küme düşmemesi için yeterli çabayı gösterme di ? Şayet Futbol Federasyonu böyle bir karar almasaydı kulübün değeri yarı yarıya düşerdi. Ayrıca 8-10 yıl yeniden bir üst kümeye çıkamazdı.

Bayram Akgül, yaş olarak bizlerden küçük ve eski mahallemin çocuğu. Ağabeyi Hamza Akgül uzun yıllar Tevriz Dura (Dede) ile birlikte taraftarlar derneği olarak deplasmanlara giden, mütevazı yapısıyla herkesle iyi ilişkiler kuran birisiydi.

Dileğimiz Bayram Akgül’ün yaşananlardan ders çıkarması, takımın kümede kalmaya değil, şampiyonluğa oynaması konusunda transferler yapması beklenmektedir. Dikkatimi çeken bir konu da son yıllarda turuncu-beyazlı ekibin spor kamuoyundan uzak tutulmasıdır. Bayram Akgül ve diğer yöneticiler sezon boyunca basın toplantısı düzenleyerek takım hakkında bilgi aktarmadılar.

Bu arada, kağıt üzerinde ve karar defterinde Adanaspor yönetiminde, Bülent Uzel, Yaşar Mutlu, Serkan Duran, Hasan Basri Tümöz, Kasım Naşal, Tuncay Sakçılar, Mehmet Çalık, Haluk Oğuz, İlhan Sevimli, Cumali Önelge, İbrahim Akgül, Reşit Aydın, Erdoğan Şire, Kemal Bekaroğlu, Mustafa Selçuk Çevik, Halil Uluer, Bekir Aydoğdu, İhsan Karakaya, Sefa Noyaner, Serkan Aykaç ve Osman Sümer bulunuyor. Spor kamuoyu bunların büyük bölümünü tanımıyor. Bunları tanıtmak Bayram Akgül’ün görevi değil mi? Geçmişte benim de dostum olan Basın Sözcüsü Bülent Uzel, zaman zaman açıklamalar yaparak turuncu-beyazlı ekibin çalışmalarını anlatırdı. Şimdilerde onu da göremiyoruz.

Özetlemek gerekirse; Sayın Akgül, öncelikle Adanaspor’un sahibi Adanalı spor severlerdir. “Benim şirketim dilediğim gibi yönetirim” sözünü asla kullanamazsın. Bu sezon yat-kalk Futbol Federasyonu’na dua et. Bir daha öyle bir şans yakalayamazsın. ESKİ ADANASPOR’U ÖZLÜYORUZ.  KENDİNİ AFFETTİR BAŞKAN……

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor