“ADANA’YA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram basını ağırladı, Adana Ticaret Odası’nın yeni binasını tanıttı ve açıklamalarda bulundu. Bayram, “Yönetim kurulumuzla beraber Adana’ya faydalı olmaya çalışıyoruz. Adana’nın önü çok açık. Kimya vadimiz, enerji vadimiz yapılıyor, Yumurtalık’a 2 tane liman yapılıyor. Sera, balıkçılık OSB’miz onaylandı…” dedi.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-ATO Başkanı Yücel Bayram kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Adana Ticaret Odası’nın yeni binasında düzenlenen basın toplantısında hem yeni binanın tanıtımı yapıldı hem de çeşitli konularda bilgiler verildi. Meclis Başkanı İsmail Acı ve diğer yönetim kurulu üyeleri de toplantıda yer aldı.

Kahvaltı ile başlayan etkinliğin ardından Başkan Bayram, gazetecilere binayı gezdirdi ve tanıttı. Bina tanıtımının ardından konferans salonunda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Adana basınının durumundan havalimanına kadar birçok konuya değinildi.

Burada konuşma yapan Başkan Bayram, “Burada söyleyeceğim her şey yönetim kurulu ve meclisim adınadır. Biz bir kamu kurumu olduğumuz için buradaki tüm konuşmamı yönetim kurulunun adına yapmış oluyorum. Gelmekte olan Kurban Bayramınızı şimdiden kutluyorum. İnşallah sizi yakın zamanda tekrardan burada ağırlayacağız. Çünkü binamızın açılışı olacak ve bakanlar, oda başkanları katılacak. Günü belli değil ama açılışımızı ağustos ayı içerisinde yapmayı planlıyoruz. Tüm üyelerimizi ve sizi de davet ediyorum şimdiden” dedi.

“Bir konuyu siz sormadan ben kapatmak istiyorum” diyen Bayram, yerel ve ulusal basının aboneliği konusunda “Ben doğrusunu bulup yönetim kuruluna getireceğim ve yönetim kurulunun kararını da sizlere bildireceğim. Siz de haklısınız biz de haklıyız” diye aktardı.

“YÖNETİM KURULUMUZLA BERABER ADANA’YA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Odamız adına Adana’yla ilgili 4 yıllık çalışma planı hazırladıklarına ve bu plana değinen Bayram, “Burada Adana’yla ilgili yaptığımız 9 tane proje vardı. Şu an altyapısı olmadığı için maalesef onu açıklamayacağım. Yetişirse ağustos meclisinde neler yapacağımızı orada açıklayacağım. Bunlardan sadece bir maddesini konuşmak istiyorum. Ben bu odada 7-8 aydır başkanım. Yönetim kurulumuzla beraber Adana’ya faydalı olmaya çalışıyoruz. Adana’nın önü

çok açık. Kimya vadimiz, enerji vadimiz yapılıyor, Yumurtalık’a 2 tane liman yapılıyor. Sera, balıkçılık OSB’miz onaylandı…” diye kaydetti.

Bayram, bunlar dışında bir de havaalanı konusuna değindi ve konu hakkında şunları söyledi:

“Çok güzel bir havaalanı yapılıyor. Uluslararası ve Türkiye’nin 3. büyük havaalanı oluyor. Neden Mersin ya da neden Adana sınırında diye bir tartışma hiçbir zaman yapmadım. Yapılmış artık.”

‘9 TANE PROJEMİZİ VE ADANA İÇİN YAPACAĞIMIZ 33 İŞİN HEPSİNİ YAPACAĞIZ’ DİYE SÖZ VEREMİYORUM. AMA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUM”

Adana’nın en güçlü sivil toplum örgütü olduklarını ve birliğin önemine vurgu yapan Başkan Bayram, “Mehmet Sağlam Bakan yardımcımız oldu. Bu çok kıymetli bir şey. Geçmiş zamanlarda Ticaret Odamıza hiç bakan gelmemiş. Ben söz veriyorum buraya bakan fazlasıyla gelecek. Ama hepinizin belki de yargıladığı bakan olmayan ama bakan kadar etkili olan bir milletvekilimiz var: Ömer Çelik. Ben bu güne kadar Adana’yla ilgili 3 defa konuştum kendisiyle. Üçünde de hiç boş dönmedik. ‘9 tane projemizi ve Adana için yapacağımız şu an açıklayacağım 33 işin hepsini yapacağız’ diye söz veremiyorum. Ama elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum. Ve bunlara da Adana’nın ne kadar ihtiyacı olduğunu yapıldıktan sonra göreceksiniz” diye bildirdi.

“İLİMİZİN EN BÜYÜK İHTİYACI OLAN HİBE TEŞVİK YATIRIMLARINDAN DAHA FAZLA PAY ALABİLMESİ İÇİN BİR OFİS KURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

33 program düzenlemesinden bahseden Bayram, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Tüm üye ve yönetim kurulumuzla beraber geleneksel olarak her yıl yaptığımız 4 yıllık bir çalıştay programı yapacağız. İlimizin en büyük ihtiyacı olan hibe teşvik yatırımlarından daha fazla pay alabilmesi için bir ofis kurmayı düşünüyoruz. Çünkü tüm esnaflarımızın hibe teşvik, yatırım ve devlet desteklerine daha kolay ulaşım sağlayabilmesi gerekiyor. Bu konuda daha faydalı olmamız gerekiyor. Odamız üyelerini E-ticaret ve E-ihracata yönlendirmek için bir birim kurmayı istiyoruz. Bizi mağdur eden bir konumuz var. Esnaf Odası Konfederasyonu 5362 ile kurulmuş. Biz sivil toplum örgütüyüz, 5174 ile kurulmuşuz. Bizim 3600’e yakın üyemiz var. Esnaf odasının verdiği bir miktarlık bir kredi var. Biz bunun bizim odamızdaki üyelerimize de uyarlanması için çalışmalara başladık. İnşallah odamız da bundan faydalanacak. Odamızın KOSGEB desteklerinin tanıtıldığı bir ofis kurmak istiyoruz. Çünkü bizim en çok destek aldığımız kurumlardan bir tanesi KOSGEB’dir. Maalesef üyemiz bize geliyor evrak alıyor sonra KOSGEB’e götürecek, oradan geri gelecek ve bu çok uğraştırıcı. Onun yerine burada onun için bir alan oluşturmak istiyoruz. Rezervesini yaptık ve bir ofisimiz var. Üyelerimiz burada her işini bitirsin öyle gitsin istiyoruz.”

“İNSAN ÇALIŞTIRMAK ÇOK KIYMETLİ”

Bayram, “Adana’mıza en fazla ihracatı olan Irak uçak seferleri pandemiden sonra korunmadı. Bu konu neyse ki halloldu. Bayramdan sonra seferler yeniden başlayacak ve bunun takipçisi olacağız. Ayrıyeten bir konudan daha bahsetmek istiyorum. Net değil ama büyük ihtimalle Akkuyu için Rusya’dan da Adana’ya direkt uçak olacak. Bu uluslararası havaalanının faydaları

bunlar. Ama Irak işi uluslararasılık beklenmeden hallolacak. Adana için hayalimiz olan bir şey; en çok istihdam sağlayan üyelerimizi belirleyip onlar için bir ödül töreni yapmak, bu insanları onurlandırmak istiyoruz. Çünkü insan çalıştırmak çok kıymetli. Biz bu insanlarımıza bunu hiç yapmadık. İnşallah açılışımıza odalar birliği başkanı ve bakanımız geldiğinde bunu da yapacağız” dedi ve konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:

“Hepimiz Adana ve Adana insanı için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Ben kadın ve genç girişimcilerin de bu alanlarda daha etkin olması için zaman zaman görüşmeler yapıyorum. Üyelerimizi de pandemi ve depremden dolayı ihmal ettik. Onlar için de gerekli eğitimlerimiz odamızda devam ediyor. İş kadınları ile istişareler yapıyorum ve onların projelerini yönetim kuruluna iletiyorum. Yönetim kurulunda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

“ADANA’MIZI DAHA ÇOK GELİŞTİRMEK VE KALKINDIRMAK ADINA PROJELER YAPMAK VE YAPILACAK PROJELERE DE DESTEK OLMAK İSTİYORUZ”

Başkan Bayram, “Her yıl en az bir defa basın toplantısı da yapıp sizinle bir araya geleceğiz. Çünkü bizim her ne kadar kendi sitemiz, sosyal medyamız olsa da sizler kadar duyuramayız. Kısaca Adana’mızı daha çok geliştirmek ve kalkındırmak adına projeler yapmak ve yapılacak projelere de destek olmak istiyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bayram’ın açıklamanın ardından gazetecilerin soruları yanıtlandı. Toplantıdan sonra Yücel Bayram gazetecilerle tek tek bayramlaştı ve hediye takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor