ADANA’YA İKİNCİ BİR STADYUM İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Yüreğir Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de Amatör Spor Kulüpleri Malzeme Dağıtım Töreni gerçekleştirdi. Tören Ertuğrul Gazi Spor Salonu’nda yapıldı. Malzeme Dağıtım Töreni dışında gazetecilerle sohbet edip önemli bilgiler veren Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Adana’ya 10 bin kişilik ikinci bir stadyum için Yüreğir’de çalışmalar devam ediyor. Yeri henüz belli değil. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Ömer Çelik sağ olsun bu konuyu inisiyatif aldı. Belki zamanla sayısı değişebilir. Eski stadyumun yerini düşünmüyoruz. Çünkü orası Millet Bahçesi olacak” dedi.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

Yüreğir Belediyesi Amatör Spor Kulüpleri Malzeme Dağıtım Töreni gerçekleştirdi. Törene Adana Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ahmet Bozan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber, ASKF Başkanı Mustafa Boz ve birçok basın mensubu katıldı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Adana Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ahmet Bozan, “Sayın başkan gerçekten çok keyifli bir işe imza atmış. Malzeme konusunda amatör spor kulüplerimizin gerçekten büyük sıkıntıları var. Bu konuda da Fatih Kocaispir Başkanım dönem dönem gerek nakdi gerek de bu tarz yardımlarla her daim amatör spor kulüplerine destek olmuştur. Kapısını her çaldığımızda bizleri hiç geri çevirmediler. Gençliğe, geleceğe yapılan yatırım hiçbir zaman boşa gitmez. Dolayısıyla gençliğimize yapılan bu yatırımların bizde manevi değeri çok büyük. Hem kulüplerimizin yaşaması hem de en ücra köşede bulunan mahallelerimizdeki amatör kulüplerimizin yaşaması adına bu tür yardımlar gerçekten çok değerli. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durup sporla buluşmasına katkı koyan bu destekler bizim için çok anlamlı. Bu konuda bize kapılarını sonuna kadar açan Yüreğir’e ve Yüreğir Belediye Başkanı’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BUNLAR KÜÇÜK GİBİ GÖRÜNEN AMA ÇOK BÜYÜK ŞEYLERİ ORTAYA KOYAN YARDIMLARDIR”

Bozan’dan sonra kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “Her amatör kulübe yapılan en ufak yardım bizim açımızdan dünyanın en güzel yardımıdır. Ben de amatörlere vermiş olduğunuz bu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bunlar küçük gibi görünen ama çok büyük şeyleri ortaya koyan yardımlardır” diye aktardı.

Yüreğir Belediye Başkanı M. Fatih Kocaispir’de “Yüreğir Belediyesi olarak her yıl yapıp artık geleneksel hale getirdiğimiz Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Desteği Toplantısına hoş geldiniz. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; göreve geldiğimizden bu yana sporu Yüreğir’in ana gündemlerinden birisi yapmaya söz vermiştik. Bugün bunu önemli ölçüde başarmış olmanın onurunu yaşıyoruz. Çünkü Yüreğir’de özellikle dezavantajlı mahallelerimizde yüz binlerce gencimize bir çıkış yolu sunuyor ve rehberlik yapıyoruz” diye bildirdi.

 

Başkan Kocaispir, “Yüreğir’de gençler kötü alışkanlıklar edinmesinler, kötü işlerden uzak dursunlar, kendilerini bu şehrin, memleketin geleceğinde söz sahibi olarak görsünler. Özgüvenleri yüksek olsun diye onlara spor yapabilecekleri ortam ve imkanlar sağlamak istiyoruz. Bugün geldiğimiz noktada büyük bir gururla söylemek isterim ki; Yüreğir olarak yaz spor okullarımızı yıl boyu süren bir şölene dönüştürmüş durumdayız. Yüreğir’de bugün yılın 12 ayı sportif faaliyetlerimiz devam ediyor. Şu anda 47 noktada 47 spor tesisimizde yaklaşık 10 bin gencimiz 20 farklı branşta spor yapıyor” dedi ve sadece futbol değil, futbol dışında da birçok branşta gencin kendilerini geliştirmelerine zemin hazırladıklarını sözlerine ekledi.

“YÜREĞİR’DE İZZET’LER ÇOĞALSIN DİYE BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYORUZ”

Adana Demirspor Beşiktaş maçından da söz eden Kocaispir, maçın 70. Dakikasında maça giren futbolcu İzzet Çelik’ten de bahsetti. Kocaispir, “Çok gurur verici bir olaydı. Yüreğir’in bir evladı. Allah nasip ederse Yüreğir’de İzzet’ler çoğalsın diye büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadele aslında bir onur ve haysiyet mücadelesi. Bir tane çocuğumuzun kötü alışkanlık edinmesi, madde kullanması hiçbirimizin kabul edemeyeceği bir şey. Bir kişinin bile hayatını kurtardığımızda kendimizi mutlu hissediyoruz. Binlerce, on binlerce gencimiz bizim tesislerimizde kendini geleceğe hazırlıyor. Bunlar Allah nasip ederse bunların hepsi Türkiye’nin en başarılı sporcuları olacaklar” dedi.

“YANİ TOPLAM 30 KULÜBÜMÜZE BUGÜN YARDIM YAPIYORUZ”

Bu yaptıkları çabanın zamana yayılan bir hizmet ve gayret olduğundan da söz eden Kocaispir, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Öyle bir an gelecek ki bu yapılan hizmetler neticesinde gençlerimizin Türkiye’nin en başarılı sporcusu olduklarını hep birlikte göreceğiz. 16 amatör spor kulübümüze ve 14 tane salon sporu yapan kulübümüze yani toplam 30 kulübümüze bugün yardım yapıyoruz. Bu kutuların her biri 55 bin TL değerinde ve hepsi de birinci sınıf malzeme. Yani bugün yapılan yardın 1 milyon TL’nin üzerinde. Helal olsun, yeter ki gençlerimiz spor yapsınlar. Gençlerimiz Adanalı ve Yüreğirli olmaktan gurur duysunlar diye yapıyoruz. Hepimiz bu şehrin çocuklarına karşı sorumluyuz.”

“ADANA’YA İKİNCİ BİR STADYUM İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Başkan Kocaispir malzeme dağıtma etkinliğin dışında gazetecilerle yaptığı sohbette de şunları dile getirdi:

“Adana’ya ikinci bir stadyum için yapılan çalışmalar devam ediyor. Yeri henüz belli değil. Ömer Çelik sağ olsun bu konuyu inisiyatif aldı. On bin kişilik bir stat düşünüyoruz. Ama bilemem belki zamanla değişebilir. Eski stadyumun yerini düşünmüyoruz. Çünkü orası Millet Bahçesi olacak. Stadyumun dışında 5 bin kişilik bir spor salonu yapılmasıyla ilgili çalışmamız var. Bakanlığın çalışması ama işbirliği içerisinde ilerlemeye çalışıyoruz. Onun da Yüreğir’de olmasını istiyoruz. Çünkü spor Yüreğir’de günlük hayatın bir parçası haline geldi. Büyük bir talep var. Eğer yer bulabilirsek burada istiyoruz. Fakat daha belli değil.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor