ADANA’YA ÖNCE ADANA HALKI SAHİP ÇIKMALI

BÖLGE  Gazetesi, yıllardan beri çırpınıyor, paneller düzenliyor, toplantılar yapıyor, uzmanları davet ediyor Adana’da ekonominin çökmekte olduğu uyarısını yapıyordu, ama kimse ciddiye almıyordu..

Ciddiye almamak bir yana, bizim bundan nemalandığımız iddiasında bulunacak kadar alçalan basın-yayın kuruluşları ve sözde gazeteciler de vardı.. Onlar bizi rant peşinde koşmakla suçlayan yayınlar yapıyor, bizim Adana için çabamızı engelliyorlardı..

Geri adım atmadık.. Ekonomi kurultayı düzenledik, bakanları davet ettik, görüşler ortaya atıldı. Hepsi o kadar, devamı getirilemedi.

  TEMSA’nın kapatılması kararlaştırılmıştı..

BÖLGE Gazetesi yine toplantılar yaptı, insanların işsiz, kalacağını, ailelerin perişan olacağını günlerce yayınladık, toplantılar düzenledik ve kamuoyu oluşturarak  TEMSA’nın kapısına kilit vurmasını  engelledik, onbinlerce aile bireyini ekmeğine yeniden kavuşturduk..

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin,  Orhan Sümer, Ayhan Barut, her hafta Adana sorunlarını kamuoyuyla paylaşıyor, yetkilileri uyarıyor..

Peki Adana’nın dinamik güçleri ne yapıyor?

Mesela Sanayi Odası, Ticaret Odası, Çiftçiler Birliği, sendikalar, diğer demokratik kitle kuruluşları nerede?

Ayhan Barut diyor ki Bunlar alışmışlar kimsenin kullanmadığı havalimanlarına yolcu garantisi verip birilerine rant sağlamaya. Yılda 5 milyon insanımızın güvenle kullandığı Adana Havaalanı’nın küçük yatırımlarla eleştirilere neden olan eksiklerini giderip yaşatmak yerine kapatmayı seçiyorlar”   

Sayın Barut, sorun basın bültenleriyle çözülmez..

Adana milletvekilleri olarak geniş çaplı bir toplantı yapın, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Borsa, Çiftçiler Birliği, işçi sendika başkanlarıyla bir araya gelin, Adana’yı masaya yatırın, o toplantıya Adana milletvekilleri ve Belediye Başkanları da bulunsun, adına “Adana ekonomi kurultayı” deyin, sorunları masaya yatırın ve çözüm yolları bulun, rapor hazırlayın Adana Milletvekillerine ve ilgili bakana ulaştırın..

Bu böyle gitmeyecek..

Türkiye’nin iktisadi ve ticari en güçlü kentlerinden biri olan Adana’nın geldiği duruma bakın!

Adana basınının geldiği duruma bakın.. Gazeteciliğin G’sini bilmeyenler, yıllarını vermiş gazetecilere gazetecilik dersi verme küstahlığını gesteriyorlar. Neden, çünkü başlar ve ayaklar birbirine karışmış.. Yeni yetmeler, gazeteciliği baskı ve şantaj aracı olarak kullanıyor.

Çünkü Adana’da artık bir Çoban Yurtçu, bir Alaeddin Kutlu, bir İskender Ayvalık, Mehmet Mercan gibi gazete temsilcileri, Hamit Deste, Aytaç Pekkoçak, Nihat Geven, Abdullah Bulca, Abdullah Yakar gibi gazeteciler kalmadı..

Peki Adana’nın ve Adana basınının bu duruma gelmesinde Belediye Başkanlarının hiç mi etkisi olmadı?

Davulu omuzuna alıp, zurnayı Belediye Başkanlarına teslim eden sözde gazetecilerin hiç mi payı yok.

Keşke çuvaldızı başkasına batıracağınıza iğneyi kendinize batırabilseniz, belki farkedersiniz!

NOT: Geçirdiği rahatsızlık sonucu bir süreden beri tedavi gören TRT Adana Bölge Müdürlerinden Gürsel Vargül’ü maalesef kaybettik. Arkadaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve meslektaşlarıma başsağlığı dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor