Adana’ya özgü döner: Löpss

Her damak tadının vazgeçilmezi olmayı başaran tavuk döneri, Adana’ya özgü lezzete dönüştüren bir mekandayız. Löpps Döner’de, etin özenle seçilmesiyle başlayan serüveni, usta ellerde tam kıvamında pişmesiyle devam ediyor ve kendine özgü malzemeleri, tarifi gizli sosu ile tüketiciye ulaşıyor. Markanın kurucu ortağı Celil Yılmaz Tekgöz, popüleritesi günden güne artan lezzet hakkında merak ettiğimiz soruları cevapladı.

***

 

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Kebabın nasıl Adana’sı varsa dönerin de artık bu yöreye özgü bir tarzı ve lezzeti var. Yaklaşık bir ay önce kapılarını açan Löpss Döner, Cemalpaşa Mahallesi, Gaziapaşa Bulvarı civarı, Mustafa Gümüşdamla Caddesi üzerinde konumlanıyor. Sıcak ortamı ve gerçek Adana lezzetinde tavuk döneri ile kısa sürede bölgede, özellikle öğle yemeklerinin aranan adresi oluyor. Kendine özgü malzemeleri, tarifi gizli sosu ve kaliteli etiyle daha şimdiden bölgenin popüler mekanı olmuş durumda. Celil Yılmaz Tekgöz ve Cemal Avcı tarafından hayata geçirilen Löpss Döner’de çıktığımız lezzet yolculuğunun detaylarını, Celil Yılmaz Tekgöz’den dinledik.

Böyle bir marka oluşturma fikri nereden aklınıza geldi?

Restoran kültürüne yabancı biri değilim. Bu işin mutfağından yetiştim ve meslek hayatım, Adana’daki bazı ünlü restoranların yöneticiliği ve işletme ortaklığı pozisyonlarında geçti. Buralardan edindiğim tecrübe, beni bir marka ve Adanalının damak tadına uygun farklı bir lezzet yaratma noktasına taşıdı. Arkadaşım Cemal Avcı ile beraber yaklaşık bir ay önce kolları sıvayarak, Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir döner lezzetini, Löpss markası altında Adanalının damak tadına sunduk ve geçen sürede bilinen ve tekrar gelinen bir mekan olmayı başardık.

Löpss döneri diğer dönerlerden ayıran başlıca özellikleri nelerdir?

İlk olarak, Adana’ya özgü bir tarzda olması en büyük özelliği diyebilirim. Yöremizde ‘Balcan’ olarak tabir edilen Adana patlıcanı, etin yanında ana malzemenin en önemlisini oluşturuyor. Akkapı ve Hadırlı tarafındaki tarlalarda yetişen yerli patlıcanları kullanıyoruz ve dönerimizin içine gerçekten çok yakışıyor. Tabii, sadece patlıcan değil, yine yerli tarla patatesi ve tarifi bize özgü özel sosuyla damakları mest eden bir lezzet çıkıyor ortaya. Ayrıca, isteğe göre el yapımı sarımsaklı mayonez, nane, marul, turşu ve kimyon da giriyor içine…

Özel sosunuzun gerçekten muhteşem bir tadı var. Tarifi gizli dediniz; ama merak edenler için soruyorum, içerisinde neler mevcut? 

Ananas, defneyaprağı ve bazı baharatların yanı sıra bazı doğal malzemeler var. Bu kadarını söyleyeyim.

Malzemelerden söz ettik; fakat kullandığınız ete de değinmek istiyorum. Tavuk döner hileye yatkın bir yiyecek. Löpss’te eti nasıl hazırlıyorsunuz ve mekanınıza gelenler gönül rahatlığıyla tüketebilir mi?

Öncelikle, mutfağımızın ve kullandığımız bütün malzemelerin müşteri denetimine açık olduğunu net bir şekilde vurgulamak istiyorum. Dileyen her müşterimiz, hijyen ve kaliteye verdiğimiz önemi anlayabilmek adına, bizden inceleme talebinde bulunabilir. Etlerimizi, üreticiden günlük ve taze alıyor, but ve göğüs karışımıyla dönerimizi meydana getiriyoruz. İlk döneri, saat 11.00 sıralarında öğle kalabalığı başlamadan önce biz yiyoruz zaten. Kendi yemediğimizi kimseye yedirmiyoruz. Piyasada,  maliyeti düşürmek amacıyla içine karıştırılan deri, sakatat ve inek memesi gibi hileler mide bulandırıyor. Bu hileleri tadından ayırt etmek çok zor. Gıdada yapılan hileler, sağlığımızı bozmasının yanı sıra damak tadımızı da yok ediyor. Biz de ise her şey şeffaf. Her denetime tamamen açığız.

Hali hazırda kaç personeliniz bulunuyor?

Usta, garson, komi, paketçi, bulaşık ve temizlik görevlisi olmak üzere toplam 12 personelle, eksiksiz hijyen ortamı oluşturabilecek ve müşterilerimizin siparişini fazla beklemeyeceği yeterlilikte hizmet veriyoruz.

Biraz da ticari hedeflerinizden bahseder misiniz?

Gazipaşa’da sirkülasyonun bol olduğu bir restorana bağımlı kalmak yerine, Adana sınırları dışına çıkmayı arzuluyoruz. Asıl amacımız çok para kazanmak değil, Adana’nın tanıtımına katkıda bulunmak. Ülke çapında bir Adana markası oluşturmak istiyoruz.

Tavuk döner, eskiden her bütçeye sahip insanın ulaşabileceği bir yemekti. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan nasibini fazlasıyla alınca bu özelliğini kaybetti. Şu anki fiyatı ne durumda?

İçerisinde patates, marul, nane, turşu ve sos olan klasik tarzımız 38 TL… Ek olarak patlıcan, kırmızı biber, yeşil biber gibi maliyeti arttıran malzemelerle hazırladığımız Harbi Cello ve Harbi Löpss’ün fiyatı ise 42 TL… Sunduğumuz kaliteye göre fiyatımız gerçekten çok uygun.

Harbi Cello ve Harbi Löpss’ün yanına yeni lezzet arayışlarınız olacak mı?

AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. Her gün yastığa başımı koyana kadar yeni arayışlar içerisindeyim. Hatta rüyalarıma bile girdiğini söyleyebilirim. Zaman içerisinde çeşitliliğimizi arttıracağız elbette…

Geniş ve nezih mekanınızda bir de VİP odanız bulunuyor. VİP odadan kimler faydalanabilir?

VİP oda; ama dileyen herkes ekstra bir ücret ödemeden burada misafirimiz olabilir. İçerisinde klima, televizyon ve dolap bulunan 10 kişilik bu odayı, kalabalık gruplar için düşünüp tasarladık. Dileyen müşterilerimiz, özel günlerini bu odada da kutlayabilir, yemekli toplantılarını gerçekleştirebilirler.

Bu lezzeti tatmak isteyenler Adana’nın her yerinden sipariş verebilirler mi?

Yemek uygulamalarının tamamında varız. Ayrıca, telefonla da paket siparişi alıyoruz; ancak tavsiyem, müşterilerimizin sipariş vermekten çok burada sıcak sıcak yemeleri…

Günlük ortalama kaç misafir ağırlıyor ve kaç kilo et kullanıyorsunuz?

Günlük 70 kilo civarında et kullanıyor, yaklaşık 600 kişiye yemek veriyoruz.

Bu sohbetin gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor