ADAY MI PARTİ Mİ?

Türkiye’nin gündemi ekonomik sıkıntıların yanı sıra yerel seçimler olmuş durumda. Yerel seçimlere az bir zaman kaldı ve gerek adaylar gerekse de onları destekleyenler için heyecan doruk yapmaya başladı.

Genel seçimlerde seçmenlerin tercihleri partilere göre verildiği yerel seçimlerde de genellikle kişi odaklı tercihlerin yapıldığı biliniyor.

Doğru da bir kanıdır aslında. Halkla daha çok iç içe olan, halkla temas halinde olan, halkın içinde olan kişiye yani halk tanıdığı kişiyi yerel seçimlerde daha çok destekliyor.

Sadece parti odaklı olmuyor yerel seçimler.

Bu nedenler yerel seçimlerde adayların daha çok halkın gönlünde olan, her kesime hitap edebilmeyi başarabilmiş kişiler olması öncelikli hedef olması gerekiyor. Şuanda bütün siyasi partiler adaylarını tamamen açıkladılar.

Artık nerede kim aday biliyoruz. Ancak bu adaylarımızın ne kadarı halkın gönlünde taht kurdu, halk ile bunların kaçta kaçı iç içe oldu o samimiyeti verdi de adaylığa layık gösterildi bilemiyoruz.

Onu 31 Mart gecesi olmadı 1 Nisan günü göreceğiz.

Bu seçimlerde bütün partiler adaylar konusunda halka sürpriz yaptılar.

Bu sürprizlerden bir tanesi de 2 dönem Çukurova Belediye Başkanlığı yapmış olan CHP’nin de ağır toplarından olduğu bilinen Soner Çetin’in ‘Ustalık Dönemim’ dediği 3.dönem için aday gösterilmeyişi oldu.

Kendisi adaylığının açıklanacağını beklerken yerine başka bir ismin aday gösterildiği günün akşamında bir canlı yayına bağlandı.

Bu durumun kendisi için de sürpriz olduğunu belirten ve böyle bir şey beklemediğini belirten Çetin aynen şu ifadeleri kullandı. ‘Yerel seçimlerde halk partiye oy vermez, kişiye oy verir. Yerel seçimlerde partiler yarışmaz, kişiler yarışır. Halk ile ne kadar iç içe olmuşsanız halk sizi o kadar bağrınıza basmıştır ve sizi destekleyecektir. Bu nedenle bazı yerler kaledir. Oraya kimi koyarsanız koyun zaten oylar alınacaktır, o yerde seçim kazanılacaktır algısı yanlıştır. Bu durum Çukurova için de böyledir. Burayı Ankara’nın Çankaya’sı, İzmir’in Kadıköy’ü olarak yorumluyorlar. Ancak durumlar değişebilir. Bu nedenle aday tercihleri çok önemlidir.” dedi.

Bence çok da doğru söyledi. Çukurova ilçesi yıllardır bir parti ile yönetiliyor. Halk tercihini o partiden yana kullanıyor.

Ancak sevilen, sayılan kişiyi göz ardı edip de ‘nasıl olsa kazanacağız’ mantığı ile hareket etmek planı her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi yerel seçimler de adayların ağırlığı kazandırır. Bu seçimlerde tercihler nasıl olacak hep birlikte izleyip göreceğiz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor